BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI 12.04.2018

BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI 12.04.2018

BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI

BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;

"AVUKATLIK; ÖZVERİYLE YAPILAN BİR MÜCADELE MESLEĞİDİR "

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Büşra Yelmen, Ziya Yıldızoğlu ve Cennet Betül Tokgöz düzenlenen törenle meslek yeminlerinin ardından cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini aldılar.

Genç meslektaşlarımıza cübbelerini, Av. Seyfettin Turgut, Av. İpek Uluçay Ayman ve Av. Ayhan Kılıç giydirdi.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleşen törende konuşan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, meslek yemini ederek avukatlığa adım atan genç meslektaşlarını, ailelerini ve stajını tamamladığı büroları kutladı.

Baro Başkanımız Av. Küçük, bugün mutluluk ve keyif günü olduğunu, genç meslektaşlarının yaşamlarının her anında bugünü hatırlayacaklarını ifade etti.
Genç meslektaşlarına dilek ve temennilerde bulunduğu konuşmasında Av. Küçük, şunları söyledi:

Av. Küçük, "Bugün ruhsat alarak aramıza katılan genç meslektaşlarımı kutluyorum. Zorlu bir eğitim sonrasında bu mutlu güne ulaştılar. Staj aşamasındaki süreçte baromuzca staj eğitimlerini dolu dolu geçirdiler. Meslek etiği ve meslek kurallarının ön planda tutulduğu bürolarda da mesleğin pratiğini yaptılar. Bugünlere gelmelerinde en büyük pay hiç kuşkusuz ailelerinindir. Ve en büyük alkışı da onlar hak etmektedir. Başarılı bir meslek hayatı süreceğinize inancım tamdır.

Bugün, mesleğe hizmeti 23 yıla dayanan bir meslektaşınız olarak, sizlere naçizane tavsiyem; bu mesleği yaparken, doğruluktan, dürüstlükten, adalatten ve hakkaniyetten sapmamanızdır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimize, ilkelerine de sahip çıkarak, çağdaşlaşma ve aydınlanma yolundan da asla ayrılmamanızı diliyorum"

Avukatlık mesleğinin ekonomik olarak rahat bir yaşam sunan bir meslek olduğunu belirten Av. Küçük,"Mesleğinizi yaparken, geçmişinizde olumsuz sayılacak durumlara düşmeden, alnımız ak, vicdanımızın huzuruyla, onurumuzla meslek etiği ve meslek kurallarına uyarak ifa edelim. Avukatlık; özveriyle yapılan bir mücadele mesleğidir. Bugünden itibaren Türkiye'de var olan tüm avukatları temsil ettiğinizi önemle hatırlatırım"

"YURTTAŞIN 'ADALET' KAVRAMINA VE YARGIYA GÜVENİ AZALMIŞTIR”

Yargıya güvensizliğin had safhaya ulaştığı bir süreçte, yargı bütünün bir parçası olarak avukatlara büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Av. Küçük, " Yargının tek koşulu adaleti savunmaktır. Ancak, yurttaşın “Adalet” kavramına ve yargıya güveni son zamanda iyice azalmıştır. Ülkemizde 110 bine yaklaşan avukatlar, 3 bin yıllık tarihsel misyonla, hukuk devletine, demokrasiye, hak ve özgürlüklere sonuna kadar sahip çıkmaya devam ediyoruz. Adana Barosu üyesi bakımından Türkiye'nin altıncı büyük barosu olmakla toplumsal ve sosyal olaylara bakış açısıyla öncü vardır. Biz avukatlar, yaşamın olduğu her yerde olacağız. Mutlu ve güneşli güzel günlere olan inancımla hepinize en kalbi duygularımı, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”" diye konuştu.