BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI.

05/12/2019
BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI.

Baromuzda staj dönemini başarıyla tamamlayarak ruhsat almaya hak kazanan stajyer avukatlarımız; Anıl Kocaçolak, Büşra Oflaz, Seda Çelikel, Hasan Çoban, Ali Osman Göçer ve Melahat Cansu Yağbasan törenle mesleğe adım attılar.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt salonumuzda yapılan Ant İçme Töreni’ne Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Timur Ortatepe ve meslektaşlarımız, ruhsat alan meslektaşlarımızın aileleri ve sevenleri katıldı.

Konuşmanın ardından Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş tarafından toplu halde yemin ettirilen genç avukatlarımıza cübbelerini Av. Kağan Mehmet Tağman, Av. Sabiha Örtlek, Av. Sergen Mavruk, Av. Nazan Akça Subaşı, Av. yeşim Özlükafa ve Av. Yunuz Emre Tanış giydirdi.

BARO BAŞKANIMIZDAN 'İYİ HAL' VE ‘TAHRİK İNDİRİMİ’ AÇIKLAMASI.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, gündeme ilişkin bölümde yaptığı konuşmasında Ordu’da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi balerin Ceren Özdemir’i daha önce benzer suçları işlemiş, açık cezaevi firarisi bir ‘psikopat’ tarafından katledilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Zanlının ifadelerinin ise basına yansıdığı kadarıyla tüyler ürpertici olduğunu belirten Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Ordu Baro Başkanıyla da temas halinde olduklarını, yargısal sürecin de takipçisi olacaklarını ifade etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, dün de bir plazadan atılarak öldürülen Üniversite öğrencisi Şule Çed davasında da karar duruşması olduğunu hatırlattı ve zanlılardan birisinin ömür boyu hapis cezasına mahkûm edilirken ikincisinin de ona yardım etmekten ceza aldığını belirterek, “Cezalar belki tatmin edebilir ama ben bir hukukçu olarak "Boynunu büktü, kravatını taktı, iyi elbise giydi, tıraşını oldu, hakime saygılı davrandı" diye mahkemelerin iyi hal indirimini doğru bulmuyorum.
Hukuk sistemimizde her türlü davranışın hangi müeyyideyle karşılığını bulduğunun belli olmasına rağmen mahkemeler bana göre bol keseden ‘iyi hal’ ve ‘tahrik’ indirimini uygulamaktan artık vazgeçmelidir. Bir suç işlendiğinde insan karşılığını göreceğini bilmelidir. Suçun mağduru hayatını kaybediyor, suçun mağduru aileler hayata bakışını, umudunu kaybetmektedir.
Yargı sisteminde yer alan mahkemelere ve meslektaşlarımıza çağrım; insanların acısını, üzüntüsünü anlayabilmek için kendisinin başına gelmesine gerek yok. Bir insan kendisi yaşamadan da bu feryadı hissedebilmeli. Umarım ki bu son olur bir daha yaşanmaz.”

“MUTLULUKLARI PAYLAŞTIĞIMIZ ÖZEL GÜNDEYİZ”

Genç avukatlara da bazı nasihatlerde bulunan Baro Başkanımız Av. veli Küçük, ".Hukuksal etkileşim içerisinde olduğunuz kişilerle üst düzey empati çabasıyla hareket ederek, özgüven ile mesleğinizi yürütünüz. Hak ve özgürlük yolunda pusulanız hep adalet olsun. Ve sadece kendinizi değil; 130 bin avukatı temsil ettiğinizi asla unutmayınız " dedi.

Baro Başkanımız eğitim ve staj sürecinde kendilerine emeği olanlara da ayrıca teşekkür ederek, “Bilgilerini deneyimlerini paylaşan büro avukatlarını, büro çalışanlarını ve bugün evlatlarına parıldayan gözlerle gururla bakan aileleri kutluyorum. Tüm maddi ve manevi varlıklarını ortaya koyarak böyle mutlu bir günü paylaşıyoruz. “ diye konuştu.

Konuşmanın ardından stajyer avukatlarımız Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş tarafından toplu yemin ettirilerek, avukatlığa adım attılar.