BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

16/10/2020
BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

Baromuzda staj eğitimlerini tamamlayan 24 genç meslektaşımız meslek yemini ederek avukatlığa adım attı.

Baro Tesislerimizde gerçekleşen ruhsat töreninde Emrecan Demirbaş, Emine Nur Ünal, Mert Yaşar, Kadir Barlas Sağır, Hatice Pınar Saraç, Hüseyin Kaplan, Hande Kocadurmuşoğlu, Havva Tuğçe Arık, Muzaffer Demirsoy, Zeynep Elban, Başak Sayılgan, Davut Özaydın, Ayşe Ardıç,  Ayşegül Erdoğan, Çağlayan Göksu, İlkem İnal, Selçuk Ünlü, Yunus Emre Akyapı, Tuncay Süslü, Muhammet Yasin Yüzer, Ali Emre Akelma, Selimcan Sonay, Fırat Söyler ve Pınar Bilgin avukatlık cübbesi giymenin heyecanını birlikte yaşadı.

Tören, korona virüs salgını nedeniyle sosyal mesafe, izolasyon kuralları gözetilerek ve kısıtlı katılım ile yapıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada, “Dünyayı ve ülkemizi etkisine alan pandemi ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde ruhsatını alan genç meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Biliyorum ki kendileri meslek hayatı boyunca hakka, hukuka, adalete ve insan haklarına önemli katkılar sunacak, meslek ilke ve kurullarına uyacaklardır. Her iki meslektaşımı yetiştirip bu günlere getiren başta ailesini ve onlara emek veren büro avukatlarını tebrik ediyorum" dedi.

Başkanımızın konuşmasının ardından genç meslektaşlarımız salona sırayla alınarak meslek yemini ettiler.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ün yanı sıra, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Saymanımız Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Nevzat Elçi, Av. Ayşe Duygu Özgüven Av. Sinem Tanrısınatapan ve Av. Timur Ortatepe de törende hazır bulundu.

Yemin sonrası genç avukatlarımıza Baromuz mensupları Av. Mustafa Kemal Girmen, Av. Huriye Şen, Av. Ahmet Gani Küçük, Av. Ceyhun Bora Kahyalar, Av. Murat Yoğurtçuoğlu, Av. Oğuzhan Kocadurmuşoğlu, Av. Bora Vardar, Av. Kemal Olcay, Av. İbrahim Emre Ediboğlu, Av. Turgut Kocahan, Av. Bahadır Eraslan, Av. Enes Şahin, Av. Fulya Nazan Alisinan Seçer, Av. Kemal Koyuncu, Av. Gamze Vardar, Av. Bedirhan Tuna Yıldız, Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Miyesser Erselan Önenli, Av. Merva Ergen, Av. Furkan Yozcu, Av. Hakan Yiğit, Av. Semih Gökayaz, Av. Nevzat Elçi, Av. Yekta Güngör Önal, Av. Tuba Kastal Sertli, Av. Devrim Okan Erdoğan, Av. Nihan Turan  ve Av. Vecih Yamanyılmaz tarafından cübbeleri giydirildi.

Mesleğe adım atan genç meslektaşlarımız da, baromuza, meslek üstatlarına ve ailelerine teşekkür ederek "adaletin tecellisi ve insan haklarını savunacaklarına” dair söylemde bulundular.