BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

13/02/2020
BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan genç meslektaşlarımız düzenlenen törenlerle avukatlık mesleğine adım attılar.

Başkanlık odası ve Mahmut Esat Bozkurt avukatlar salonumuzda yapılan törenlere Başkanımız Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Sayman Yönetim Kurulu Üyemiz Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Timur Ortatepe, Av. Mert Kuşdemir, genç avukatlarımızın aileleri, sevenleri ve meslektaşlarımız katıldılar.

Törende; Büşra Cankara, Ömer Özçelik ve Pınar Gatgar, meslek yemini edip, cübbe giyerek ruhsatnamelerini Başkanımız Av. Veli Küçük’ün elinden teslim aldılar.

Genç meslektaşlarımıza cübbelerini Av. Bayram Sayar, Av. Ülkü Tolunay ve Av. Mert Kuşdemir giydirdi.

Törende konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarını, aileleri ve staj dönemlerini yanlarında geçirdikleri büro avukatlarını kutladı ve başarılar diledi.

550 stajyer avukat sayısına ulaştıklarını ifade eden Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, son dönemde genç meslektaşlarına staj yapacak büro bulmakta zorlandıklarını vurguladı.

Avukatlık mesleğinin son dönemlerin önemli bir kariyer mesleği olduğunu vurgulayan Av. Veli Küçük “Bugün 3 bin yıllık geçmişe sahip bir mesleğe adım atıyorsunuz. Adana Barosu ailesine güç katacağınıza inancım tamdır. Genç meslektaşlarıma emek ve çaba sarf eden aileleri ve büro avukatlarını kutluyorum. Genç meslektaşlarıma keyifli bir meslek yaşamı diliyorum” dedi.

BAŞKANIMIZ “GÜLİSTAN DOKU NEREDE?” DİYE SORDU

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, konuşmasında Tunceli’de 5 Ocak tarihinden bu yana kayıp olan Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun nerede ? olduğunu sordu.

Yaşanan olayın vahametine dikkat çeken Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Ülkemizde buna benzer çok olaylar oluyor belki ama Gülistan’ın arkadaşı olduğu iddia edilen kişinin emniyette soruşturmayı yürüten üst düzey birinin babası olmasından ötürü bugüne kadar etkili ve tatmin edici bir soruşturma yürütülmediği gibi ilgili kişilerin sanık olarak emniyete dahi alınmaksızın ifadelerinin alınmamış olması akıllara çeşitli kuşkular getiriyor. Ailesi ve yakınları da genç kızın akıbeti ile ilgili bilgi alabilmelidir. Buradan devletimize çağrımdır. İnsanların vücut bütünlüğü ve yaşam hakkı korunmalıdır. Umarım Gülistan Doku herhangi bir zarar görmeden ve yaşamsal tehlike yaşamadan olay aydınlatılır.”

“HERKES İÇİN ADALET İSTEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ülkemizde cadı avı haline dönüşen düşünce ve ifade özgürlüğüne dair hukuksuzluklara dikkat çeken Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Kaynağını Anayasa’dan ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden alan düşünce ve ifade özgürlüğünün sosyal medya alanında tam manasıyla kullanılamamasının en son hedef haline gelen kişi Aktivist ve İnsan Hakları Savunucusu Natali Avazyan’dır. Hakkında “havuz medya” mensubu bir yazarın yazısını alıntılayarak sosyal medyada paylaşımından ötürü soruşturma açılmış ve hasta olmasına rağmen apar topar gözaltına alınarak adeta terörist muamelesi görmüştür. Umarım ülkemizde bu tür hukuksuzlukları ve hak ihlallerini bir daha yaşamayız. Son dönemde siyasi iktidarın kendi eksenine aldığı, kadrolaştığı yargının araç olarak kullanılmak suretiyle insanlar üzerinde baskı ve endişe ortamının yaratılmak istenmektedir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimizde ileri demokrasinin gereklerinden asla taviz vermeyeceğiz, Bu tür karanlıklara teslim olmayacağız. Hukukçular ve hak savunucuları olarak tavrımızı ortaya koymaya ve herkes için adalet istemeye devam edeceğiz.”