BAROMUZDA GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ TÖRENLE RUHSATLARINI ALDI

23/04/2019
BAROMUZDA GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ TÖRENLE RUHSATLARINI ALDI

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Begüm Şahin, Başak Eker, Mustafa Can Aydın, Sultan Kılıç Koncak, Ozan Kökten, Sidar Tekdemir, Mehmet Ersoy, Merve Baysal ve Cem Çiftdoğan toplu halde yapılan meslek yeminlerinin ardında cübbelerini giyerek ruhsatlarını aldılar.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonumuzda yapılan törene önceki dönem CHP Adana Milletvekil İbrahim Özdiş, yönetim kurulu üyelerimiz, meslektaşlarımız ve davetliler katıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmada; mesleğe adım atan genç meslektaşlarını, maddi ve manevi desteklerinden ötürü ailelerini ve staj yapılan büroların avukatlarını kutladı ve tavsiyelerde bulundu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, şu ifadeleri kullandı:

“Genç meslektaşlarım, bugün itibariyle sadece avukatlık yapmayacaklar, çünkü avukatlık mesleği adliye koridorlarında, duruşma salonlarında, dosya kapakları arasında yapılacak meslek değildir. Aynı zamanda bu meslek; topluma, yaşadığı döneme, coğrafyaya sorumluluklar yükleyen bir meslektir. Hak, hukuk, demokrasi kavramlarına işlevsellik kazandırmak noktasında hepinizin sorumluluk alacağınıza inancım tamdır.”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ülke gündemiyle ilgili de görüş ve düşüncelerini ifade etti.
“31 Mart yerel seçimleri sonrasında ne yazık ki başta Cumhurbaşkanı, siyasi iktidarın görev ve sorumluluk makamında olan bakanları dahil olmak üzere toplumsal kutuplaşmaya, ayrışmaya zehirli cümlelerle sebebiyet verildi.
Dün de bunun yansıması Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ile devam etti. Bu vahim olayın anlık ve spontane olmadığı çok bellidir. Biz bu olumsuz tabloları daha önce Sivas Madımak’ta, Kahramanmaraş’ta ve Çorum’da gördük. Medeniyetlerin beşiği Anadolu’da, hele hele kırsalda yaşayan insanların evine sığınan birisini kabul etmemesi söz konusu olmaz. Bir konuğun sığındığı evin taşlanması, yakılmaya çalışılması ve arabasının taşlanması asla kabul edilemez. Bu olumsuz durum siyasetin ayrıştırıcı ve ötekileştirici dilinin yansımasıdır.

Yaklaşık 3 ay önce İçişleri Bakanı tarafından, şehit cenazelerine CHP’lilerin alınmaması yönünde talimat verildiği ifade edildi. Bu şehitler üzerinden yapılan kamplaştırıcı ve ötekileştirici bir dildir. Dünkü vahim olayda Milli Savunma Bakanının “tepkinizi ortaya koydunuz kardeşlerim, dağılın..” sözleri de doğru değildir.

17 yıllık süreçte benim bildiğim kadarıyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, dört kez saldırıya maruz kalmıştır. Topyekün mücadele edilen terör örgütünün de saldırısına da maruz kalmıştır.
Bu vahim olaylar artık güzel ülkemizde dinginliğe, sakinliğe, birlik ve beraberliğe en üst düzeyde ihtiyacımız olduğunun açık göstergesidir.
İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve Ankara Valisi derhal istifa etmelidir. Eğer demokratik bir ülkeden söz ediyorsak, hukuk devletini içselleştirmeyi amaç edinmiş bir ülkeysek artık siyasi sorumluların da hesap vermeleri gerekmektedir.

Reçete ise bellidir; 96 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımları, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında, aydınlanma, çağdaşlaşma ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmaya ihtiyacı vardır.

İktidar, Ana Muhalefet, Muhalefet fark etmez, burada herkese sorumluluk ve görev düşmektedir. Biz avukatlar ve hukukun temsilcileri de bu uyarıları ve tespitleri yapmak zorundayız.

Uluslararası sözleşmeler de Baroları, avukatları, hak, hukuk ve adalet savunucuları ve dönemin tanıkları olarak görülmektedir. Adana Barosu olarak bu görevimizi yerine getireceğiz.“

Genç meslektaşlarımıza cübbelerini ise Av. Zehra Akarpınar, Av. Yasemin Tanır, Av. Semih Nazik, Av. Mehmet Can, Av. Aytaç Er, Av. Hakkı Aksay, Av. Günay Kılınç ve Av. Ahmet Can giydirdiler.