BAROMUZDA DÜZENLENEN TÖRENLE 5 MESLEKTAŞIMIZ AVUKATLIĞA ADIM ATTI

21/03/2024
BAROMUZDA DÜZENLENEN TÖRENLE  5  MESLEKTAŞIMIZ AVUKATLIĞA  ADIM ATTI

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Adnan Kuvvetli, Yağmur Yıldırım, Melisa Nazlı Güneş, Erol Özkartal ve Talat Uğurcan için Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda ruhsat töreni düzenlendi.

Törene Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Baro Başkan Yardımcımız Miyesser Önenli Ersalan,Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Neval Yurtdaş, avukatlar, aileler ile misafirler katıldı.

Başkanımız Av. Gökayaz, törende yaptığı konuşmada, mesleki ve hukuki konularda değerlendirmelerde bulundu. Ruhsat alan meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını kutladı.

Başkanımız Av. Semih Gökayaz, “Anadolu, Ortadoğu ve Orta Asya‘da, yaklaşık 3 bin yıldır kutlanan; baharın, barış ve kardeşliğin müjdecisi olan Nevruz Bayramı kutlu olsun.” dedi.

Geçtiğimiz Salı günü Kozan Adliyesi’nin açılışını değerlendiren Başkanımız Semih Gökayaz konuşmasına şöyle devam etti, ''Göreve başladığımız 2021 Temmuz ayından itibaren gerek Bakanlık düzeyinde çabalarımız gerekse bu konuda kamuoyu oluşturma girişimlerimiz sonuç vermiş ve 2022 yılında temeli atılan Kozan Adliyesi geçtiğimiz Salı günü hizmete açılmıştır. Yeni adliye binasının Kozanımıza, Yargı camiamıza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.

Başkanımız Av. Semih Gökayaz, ruhsat alacak meslektaşlarının hayatlarında bugünün dönüm noktası olduğunu belirterek, “Avukat; yurttaşlarımızın ve hak arayışının sesidir. Avukatlık mesleği onurlu, kutsal ve mücadele ruhu gerektiren bir meslektir. Bugün ruhsat alacak meslektaşlarıma meslek heyecanlarının solmadığı güzel bir meslek yaşamı diliyorum. Ailelerin gözü arkada kalmasın. Mesleki dayanışma ruhuyla, meslektaşlarımızla birlikte el ele, kol kola çalışıyoruz.
Avukatlık ruhsatlarını alan meslektaşlarımın azimle, inatla ve sabırla görevleri en iyi şekilde ifa edeceklerine dair inancımız tamdır. Hayırlı uğurlu olsun. Aramıza hoş geldiniz.” dedi.

Törende Avukatlık Andını okuyan meslektaşlarımıza ailelerinin gururlu bakışları altında cübbeleri; Av. Atilla Ayman, Av Ahmet Faruk Ulaş, Av. Yusuf Karaağaç ve Av. Metin Çetin tarafından giydirildi.