BAROMUZDA 7 GENÇ MESLEKTAŞIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTI

09/09/2019
BAROMUZDA 7 GENÇ MESLEKTAŞIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTI

Baromuzda stajlarını başarıyla tamamlayan 7 genç meslektaşımız yemin ederek, cübbe giyip, ruhsatlarını aldı, avukatlık mesleğine adımlarını attı.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt salonumuzda geniş katılımlı yapılan törene Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ile birlikte Saymanımız Av. İlknur Önal, yönetim kurulu üyelerimiz Av. Timur Ortatepe, Av. Mert Kuşdemir, Av. Furkan Kılıç, 2. Hukuk Mahkemesi Üyesi Hakim Gülten Yalçın, yemin eden genç meslektaşlarımızın aileleri, meslektaşlarımız ve yakınları katıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada 2016 yılından bugüne kadar 1000 stajyer avukata ruhsat verildiğini, Türkiye genelinde ise toplam 130 bin avukatın olduğunu hatırlattı.

Maddi ve manevi tüm varlıklarını ortaya koyan aileleri ve büro avukatlarını tebrik ederek genç meslektaşlarına yol gösterici tavsiyelerde bulundu.

Avukatlık mesleğinin, sadece yüksek ücretli dosyalar almak olmadığını, hak, hukuk ve adalet kavramlarına sahip çıkmak zorunda olduklarını vurguladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Kadın Voleybol Takımımızın Türkiye Barolar Birliği’nin Samsun’da düzenlediği turnuvada elde ettiği şampiyonluktan ötürü bir kez daha kutladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nun, ‘kurultay isteyen barolar çözümsüzlükten besleniyor’ açıklamasını ise talihsizlik olarak niteledi.

Ruhsat alan meslektaşlarımız; Dilara Bakanöz, Fatma Dilşat Dalkılıç, Hayriye Öztürk, Merve Tuna, Ömer Faruk Özgün, Sera Altunpınar ve Sümeyya Şahbaz

Cübbe giydiren meslektaşlarımız; Av. Bora Vardar, Av. Utku Kurt, Av. Hasan Berzan Toprak, Av. Nihal Doğru, Av. İsmail Demirdüzen, Av. Ali Tekin, Av. Kerem Aydın ve Av. Faik Ceyhun Yılmaz