BAROMUZDA 6 GENÇ MESLEKTAŞIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTI

11/01/2019
BAROMUZDA 6 GENÇ MESLEKTAŞIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTI

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Aylin Demir, Hatice Nur Altunok, Melike Yılmaz, Melda Betül Or, Selen Demirkaya ve Yusuf Işıkbol toplu halde avukatlık yemini ederek mesleğe adım attılar.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonumuzda gerçekleştirilen törene Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanımız Av. İlknur Önal, Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Timur Ortatepe, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Furkan Kılıç, Av. Miyesser Ersalan Önenli ve Av. Mert Kuşdemir, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Emrah Özay, meslektaşlarımızın aileleri ve meslektaşlarımız katıldılar.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ruhsatı takdim ederken, genç meslektaşlarını kutladı ve keyifli bir meslek hayatı diledi.

Başkanımız Av. Küçük yaptığı konuşmada “Ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşlarımın başta ailesi olmak üzere kendisine emek ve destek veren başarılı ve örnek alınan kıymetli büroların avukatlarına da ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKANIMIZ BASIN EMEKÇİLERİNİN "10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ" KUTLADI

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Atatürk Parkı ve Basın Anıtı önünde yerel ve yaygın basın mensuplarıyla birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nce düzenlenen törenlere katıldığını belirterek, "Basın özgürlüğünün, aynen düşünce ve ifde özgürlüğünde olduğu gibi yaşama geçmediğini, siyasi iktidarın, tek adam uygulamaları ile gazetecilerini ve basının özgürlüğünün yaşama geçmediği günlerden geçilmektedir. Güzel ülkemizde bir televizyon kanalının altyazılarına dahi müdahale edildiği hala hafızalarımızdadır.
Ülkemizde tutuklu gazeteci sayısı 142, Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde 180 ülke arasında ise 157. sıradadır. Bu veri bile durumun vahametini ortaya koymaktadır.
Basın demokrasimizin, hayatımızın olmazsa olmazıdır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Basın, hiçbir sebeple baskı ve etki altına alınamaz” sözünü hatırlatmak istiyorum. En zor koşullarda büyük duyarlılık ve fedakarlıkla mesleklerini ifa eden basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

"BAŞKANIMIZ YARIN ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞECEK”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, meslektaşlarının emniyet binalarına girişte yaşadıkları sorunlarının kısmen çözüldüğünü, adliye binalarına girişlerde olan "çipli kart" uygulamasının yapılacağını belirtti. Adalet Bakanı ile de yarın bir görüşme yapacağını ve bu konuyu da ileteceğini ifade etti. Av. Küçük, "Çok kısa sürede bu sorun ortadan kalkmalı." diye konuştu.

Genç meslektaşlarımıza cübbelerini Av. Eda Tamyürek, Av.Eren Eylem Dudu, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Ahmet Faruk Ulaş, Av. Semih Gökayaz.