BAROMUZDA 2018-2019 STAJ EĞİTİM DÖNEMİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

23/05/2019
BAROMUZDA 2018-2019 STAJ EĞİTİM DÖNEMİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

“BARONUZA, MESLEĞİNİZE VE GELECEĞİNİZE DE SAHİP ÇIKIN”

2018-2019 Dönemi Staj Eğitim Dönemi bugün yapılan eğitim programıyla sona erdi.

Reşatbey’deki Staj Eğitim Merkezimizde bugün yapılan eğitim çalışmasında Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Staj Komisyonu Başkanımız Av. Kezbannur Özşahin Aksu, Komisyon Başkan Yardımcımız Av. Dr. Ali Volkan Özgüven, Komisyon Üyelerimiz ve Grup Sorumluları Av. Erkan Çetin ve Av. Hasan Alkan sunum yaptı. Stajyer avukatlarla sohbet havasında geçen programda tavsiye ve önerilerde bulundular.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, açılışta yaptığı konuşmada; avukatlar için yaşamsal değeri olan şeyler bulunduğunu, örneğin yargı bağımsızlığı, hukuk devleti, hukukun üstünlüğünün avukatlar için yaşamsal değere sahip olduğunu, evrensel hukuk denilen kavramın ise tüm hukukçuları derinden kapsayan bir kavram olduğunu anlattı.

Sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz bilgi dağarcığımızı doldurur, araştırıp, inceler hukukun gelişimine katkıda bulunuruz. Biz sadece hukuk kitaplarını değil, kültür birikimine katkı sağlayacak her tür kitapları okumalıyız. Türkçeyi doğru öğrenmeli ve doğru kullanmalıyız. Baromuzun 29 komisyonu bulunmaktadır. Yarın meslekte yaş aldığınızda komisyon ve kurullarda görev alabilir hatta baro başkanı da olabilirsiniz. Bir meslek örgütü olarak sarılabileceğimiz yer baromuzdur. Barodan desteğinizi asla esirgememeniz gerektiğini düşünüyorum. Baro çalışmalarının içerisinde olun ve hukuk mücadelesinin temelini birlikte oluşturalım. Bir güç birliği oluşturalım. Baronuza, mesleğinize ve geleceğinize de sahip çıkın.”

Merhum üstad, Av. Ali Haydar Özkent'in "Avukatın Kitabı" adlı eserinde geçen bilgiler halen güncelliğini koruduğuna dikkat çeken Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Ali Haydar Özkent'in, kitabında anlatmış olduklarını, biraz da harmanlayarak sizlere aktarmak istiyorum.

Avukatlık mesleği gibi onurlu bir göreve başlıyorsunuz. Kendi yolunuzu çizmeye karar vermiş olmanız çok önemli bir özgüvenin işaretidir. Ücretinizi dosyaya başlamadan almalısınız. Çabuk açılıp dökülmeyiniz. Temiz olun. Hayatınızı yalnız mesleğinizle kazanınız. Mesleğin dışında ticarete (Lokanta, konfeksiyon vs) atılan meslektaşlarımız malesef hayal kırıklığına uğruyorlar. Çünkü avukatlık zor ve zaman alan bir meslektir. Mesleğinizi sevin. Bir mesleği sevebilmek, bıkıp usanmadan yapmak, yaptıkça heyecan duymak, manevî saadetlerin en büyüğünü tatmak, cemiyette şerefli bir mevkiye sahip etmek, refah içerisinde yaşatmak için ne lâzımsa avukatlık mesleğinde bunların hepsi vardır" dedi.

Yasaların değişmesinden dolayı da uyarılarda bulunan Av. Veli Küçük, "Resmi gazete takip edilmeli, hukuk sitesine üye olunmalı, alanınızla ilgili konuları incelemelisiniz. Mutlaka ne iş olsa yaparım demeyelim. Bir alanda uzmanlaşmalısınız” diye konuştu.

Başkanımız Av. Veli Küçük, şu an da 5 parçalı adalet binasında hizmet etmekten duyduğu üzüntüyü de dile getirdi ve yeni Adliye Sarayı’nın da 2020 yılına tamamlanacağını belirtti.

2018-2019 Staj Eğitim Dönemini “Son Ders” ile tamamladıklarını belirten Baro Genel Sekreterimiz ve Staj Komisyonu Başkanımız Av. Semih Gökayaz, açılışta yaptığı konuşmada; “Tabi Avukatlık Mesleğinde son ders olmaz, bu daha başlangıç... Dönem boyunca Stajyer Avukatlarımızın Avukatlık mesleğine hazırlanması konusunda çok büyük çaba sarf eden, özen gösteren Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, bu süreçte emek veren, katkı sunan Staj Komisyonu Başkanımız Av. Kezbannur Aksu ile Grup Gözetmenlerimiz Av. Dr.Ali Volkan Özgüven, Av.Hasan Alkan ve Av. Erkan Çetin’e ve tüm gönülden çalışan komisyon üyelerimize ve tabi eğitim programlarına değerli mesailerini ayırarak bilgi ve deneyimlerini gençlerimizle paylaşan meslektaşlarımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum...” ifadelerini kullandı.

Staj Komisyonu Başkanımız Av. Kezbannur Aksu, Komisyon Başkan Yardımcımız Av. Dr. Ali Volkan Özgüven, Komisyon Üyelerimiz ve Grup Sorumluları Av. Erkan Çetin ve Av. Hasan Alkan da, Avukatlık mesleğinin değerli bir meslek olduğu, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de avukatın imzasının ciddi bir imza olduğuna vurgu yaptılar.

Mesleki deneyimlerini, gözlemlerini aktardılar. Müvekkiller ile ilişkilerde uyulması gereken hususlara ve kılık kıyafete özen gösterilmesine değinildi. Mesleğin toplumsal olaylara duyarlılık gerektirdiğinden bahsedildi.

Staj döneminin avukatlık mesleğine en iyi şekilde hazırlama amacı taşıdığına dikkat çektiler. Genç meslektaşlarına başarılı olmak için bilgi birikimlerini geliştirmelerini, bunun için de çok okumaları, bu arada mutlaka yabancı dil öğrenmeleri gerektiğinin altını çizdiler.

Eğitim programı birlikte fotoğraf çekimi ile tamamlandı.