BAROMUZ VE ÇUKUROVA TEKNOKENT ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

BAROMUZ VE ÇUKUROVA TEKNOKENT ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

MESLEKTAŞLARIMIZ MARKA VE PATENT VEKİLLİĞİ SINAVLARINA HAZIRLIK EĞİTİMLERİNE
YÜZDE 70 İNDİRİMLE KATILABİLECEK

Çukurova Teknokent ve Adana Barosu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz ve Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi. Protokol kapsamında, 13 Kasım 2021 tarihinde yapılacak olan "Marka ve Patent Vekilliği” sınavları için düzenlenen hazırlık eğitimlerine, Baromuza üye olan meslektaşlarımız yüzde 70 indirimli olarak katılacak.
Buna göre, 1-7 Kasım tarihlerinde yapılacak eğitimlerin ücreti şöyle düzenlendi:
• Marka vekilliği sınavı hazırlık eğitimi; KDV dahil 1250 TL (Adana Barosu üyelerimiz için eğitime katılım ücreti: 375 TL)
• Patent vekilliği sınavı hazırlık eğitimi; KDV dahil 1250 TL (Adana Barosu üyelerimiz için eğitime katılım ücreti: 375 TL)
• Patent ve marka vekilliği sınavı hazırlık eğitimi (her iki eğitim için toplam fiyat); KDV dahil 2000 TL (Adana Barosu üyelerimiz için eğitime katılım ücreti: 600 TL)

Ayrıca protokol kapsamında, meslektaşlarımıza yönelik, "Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Uzmanlık Eğitimi" başlıklı eğitimler düzenlenecek. Eğitimlerle, bilgi paylaşımı ve tecrübe aktarımı yapılarak ‘fikri mülkiyet’ konulu davalar için ihtisaslaşmanın sağlanması hedefleniyor.

MARKA VE PATENTİN ÖNEMİ ARTIYOR
Protokolün imzalanmasının ardından Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak, Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Özcan Delihasan ve Av. Mustafa Kemal Girmen’e Teknokent içerisinde bulunan Ar-Ge alanlarını gezdirdi. Çukurova Teknokent’le yapılan işbirliği hakkında bilgi veren Başkanımız Av. Semih Gökayaz, ticaretin globalleşmesi ve ekonominin tüm dünyada büyümesiyle ‘fikri mülkiyet’ konusunun öneminin arttığını belirtti. Av. Gökayaz, “Artık dünyanın herhangi bir noktasında üretilen bir ürün ya da hizmet, dünyanın başka bir noktasına satılabiliyor. Gelişen teknolojiyle bir yandan ticaret bu kadar kolaylaşırken, diğer yandan ürün çeşitliliği de sürekli artıyor. Bu da fikri mülkiyet, marka ve patent kavramlarının önemini artırıyor. Çukurova Teknokent’le yaptığımız iş birliğiyle, meslektaşlarımız bu alanda ihtisaslaşacak. Ayrıca Marka ve Patent Vekilliği sınavlarına hazırlık eğitimlerine yüzde 70 gibi büyük bir indirim oranından yararlanarak katılabilecek” dedi.

Eğitimler ve sınavlar hakkında bilgi almak isteyen meslektaşlarımız, ekteki PDF dosyalarından yararlanabilirler.

MARKA VE PATENT VEKİLLİĞİ SINAVLARINA HAZIRLIK EĞİTİMİ LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ.

TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU 2021 YILI PATENT VEKİLLİĞİ VE MARKA VEKİLLİĞİ GENEL YETERLİK SINAVI İLANI LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

#AdanaBarosu #ÇukurovaTeknokent #patent #marka