BAROMUZ ÜYESİ VE SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI Av. FUNDA BUYRUK’UN GÖZALTI SÜRECİNDE YANDAŞ MEDYA TARAFINDAN YARGISIZ İNFAZ EDİLMESİNİ KINIYORUZ.

27/06/2022

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında aralarında Baromuz üyesi ve Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Funda Buyruk'un da bulunduğu 38 kişi sabah saatlerinde (27.06.2022 günü) gözaltına alınmıştır. Meslektaşımızın, kolluk güçlerinin sağlı sollu koluna girerek kaçacakmış algısı oluşturmakla birlikte bir kısım yandaş medyada bir haber içeriğinde birden çok fotoğrafına yer verilmiş ve haberin kesin bir yargı diliyle yazılmış olması, meslektaşımızın daha soruşturmanın başında yargısız infaz edilmesine yol açmıştır.

Basının görevi taraflı yayınlarla, önyargılı şekilde kamuoyu oluşturmak değil, haber yaparken en temel insan hakkı olan masumiyet karinesine saygı göstermektir.

Kamuoyunu ilgilendiren soruşturmalarda şüphelilerin yakalandığı, gözaltına alındığı, tutuklandığı isimler kısaltılarak haber yapılabilir fakat mesleği ve adresi belli olan meslektaşımızın isminin kısaltılmadan, kaçacakmış gibi fotoğraflanıp kesin bir yargı ile haberleştirilmesi hiçbir yönüyle kabul edilemez.

Adana Barosu olarak, yandaş medyanın gözaltı sürecinde olan meslektaşımızı suçluymuş gibi göstermesini kınıyoruz. Lekelenmeme hakkı ihlal edilen, mesleki itibarı zedelenen meslektaşımızın soruşturma sürecinin titizlikle yürütülmesinin takipçisi olacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.

Adana Barosu Başkanlığı