BAROMUZ STAJYER AVUKATLARINA VE İCRA MEMURUNA HACİZ MAHALLİNDE SALDIRANLAR CEZALANDIRILDI

14/09/2018

Baromuz mensubu meslektaşımız stajyer avukat Gökhan ER, stajyer avukat Zeliha YÜKSELİR ile Adana 5. İcra Memuru Emrah Çekmez'e, 10. 08.2018 tarihinde haciz mahallinde sözlü ve fiili saldırıda bulunan İ.H.Ç. ve M.Ç, 1 yıl 4 ay hapis ve adli para cezası ile cezalandırıldılar.
Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi 2018/1232 Esas sayılı dosyanın duruşmasına Emrah Çekmez'in vekili olarak Baromuz mensuplarından Av. Ömer Kurnaz, Av. Serkan Badem ve Av. İhsan Özdal katıldı.
1 aydır tutuklu bulunan sanıklar İ. H. Ç. ve M.Ç. icra memuru olan Emrah Çekmez'e yönelik "görevi yaptırmamak için direnme " suçunu işledikleri mahkeme tarafından sabit görülmüş, sanıkların sabit görülen eylemlerine uygun 5237 sayılı TCK'nın 265/1 maddesi uyarınca ; sanıkların birden fazla kişiyle birlikte suçu işledikleri anlaşılarak ayrı ayrı 1 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına, sanık M. Ç.’nın icra memuruna yönelik 'kamu görevlisine karşı hakaret' suçunu işlediği anlaşılmış olmuş, TCK 125/3-a gereğince yine TCK'nın 61/9 maddesi nazara alınarak 365 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına, suç alenen işlenmiş olduğundan yine aynı sanık hakkında 425 günü adli para cezası ile cezalandırılmasına, 52/37 sayılı TCK'nın 61/8 maddesi uyarınca aynı sanığın 425 gün karşılığı 8.500 TL. adli para cezası ile cezalandırılmasına yerel mahkeme tarafından itiraz yolu açık olmak üzere karar vermiştir.
Sanıkların tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliyelerine karar verilmiştir.
Saldırıyı bir kez daha kınadıklarını belirten Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, şunları kaydetti:
"Son dönemde olay mahallinde, adliyede, haciz esnasında, bürosunda, dışarıda meslektaşlarımızın uğradıkları sözlü ve fiili saldırılar maalesef devam etmektedir. Adliye personellerinin de bu saldırılara maruz kaldığı görülmektedir. Tüm şiddet olaylarına karşıyız. Avukata, adliyede göre yapan memura saldırı, adalete, yargıya ve hukuka saldırıdır. Her nereden ve kimden gelirse gelsin şiddetle kınıyoruz. Baromuz, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir. Üzücü olay hakkında her türlü yasal işlemin takipçisi olacağız."