BAROMUZ STAJYER AVUKATLAR TAKIMI TÜRKİYE KURGUSAL DURUŞMA YARIŞMASI FİNALLERİNE HAZIR

14/09/2018

HUKUK ŞÖLENİ 15 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Türkiye Barolar Birliği tarafından "Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması" 15-16 Eylül 2018 yılında beşinci kez yapılacaktır.

Geleneksel hale gelen yarışmanın birinci aşaması olan bölge elemeleri, 5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde, Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından yedi coğrafi bölgede, ev sahipliğini üstlenen baroların illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Akdeniz Bölgesinde; Hatay Barosu’nun ev sahipliğinde düzenlenen elemelerde Baromuz takımı, Antalya, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye barolarının önünde birinci olmuştu.
TBB Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda bölge birinciliğini Baromuzu temsilen stajyer avukatlarımız; Hatice Nur Altunok, Aygül Karaköse, Bilal Bayraktar, Sena Turgut ve Ramazan Balçiçek almıştı. Yarışmada Kahramanmaraş Barosu ikinci, Hatay Barosu üçüncü olmuştu.

TBB STAJYER AVUKATLAR TÜRKİYE KURGUSAL DURUŞMA YARIŞMASI İKİNCİ AŞAMA

Bölge elemeleri yarışmaları sonunda birinci olan takımlar 15-16 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara’da yapılacak yarışma finaline katılacaklar ve sonunda TBB Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda dereceye girenler belirlenecek.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Kurgusal Duruşmaların yarışma olmaktan öte, bir eğitim süreci olduğunu vurguladı.

Yarışmaya hazırlanan, katılan, izleyen herkesin hukuki bilgisini geliştirdiğini ifade etti. Av. Küçük, "5 yıldır geleneksel olarak yapılan yarışmada finale kalan 8 baro arasındayız. Bu bizim için son derece kıymetli. Yarışmaya katılan tüm stajyer avukatlarımıza başarılar diliyorum. Stajyerlerimizin tümü benim için birincidir.Emek veren herkese şimdiden teşekkür ederim." dedi.