BAROMUZ STAJ EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

18/04/2018
BAROMUZ STAJ EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

Adana Barosu Staj Komisyonu tarafından 16/17 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında, stajyer avukatlarımıza CMK sanık müdafiliği, mağdur/şikayetçi katılan vekilliği, adli yardımla ilgili usul ve esasları ile uygulamaları konuları anlatıldı.

Reşatbey Staj Eğitim Merkezimizde gerçekleştirilen sunumda Adana Barosu Staj Komisyonu Başkan Yardımcımız Av. Ali Volkan Özgüven ve stajyer avukatlarımız katıldılar.

Gerçekleşen staj eğitim çalışmamızda stajyer avukatlarımıza; CMK ile ilgili Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi, Adli Yardım konusunda Av. Halit Bülent Ok ve Av. Cumali Küpeli bilgi paylaşımında bulundular.

Baromuz yönetim kurulu üyesi Av. Nevzat Elçi stajını bitiren meslektaşlarımızın CMK eğitimi aldıktan sonra CMK görevlerini meslek kurallarına uygun şekilde nasıl yerine getireceklerini ve CMK 147, 148, 149, 150, 151, 152 ve 153. maddeleri tek tek okunarak bu maddeler kapsamında uygulamada ve dosyalarda yaşadığımız sorunlar ve tecrübeler hakkında örnekler vererek neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Daha sonra Staj Eğitim Komisyon Üyemiz Av. Cumali Küpeli Adli Yardım" ile ilgili sunumda; "Adil yargılanma hakkı ve adli yardımın tanımı, anlamı, ulusal ve uluslararası dayanakları, HMK ve avukatlık kanunu kapsamında adli yardımla ilgili yasal düzenlemeler örnekler ve uygulamalarla anlatılmış, adli yardım sürecinde yer alan görevliler ve görevleri konularındaki bilgilerini paylaştı.

Son olarak da Adli Yardım Komisyon Üyemiz Av. Halit Bülent Ok, Stajyer avukatlarımıza adli yardımın kanun, mevzuat ve nöbetçi avukatlık sistemi hakkında detaylı bilgiler vererek stajyer avukatlarımız ile paylaştı.

İnteraktif bir ortamda gerçekleşen sunumlar stajyer avukatlarımızın dikkati ve katılımcılığı ile daha verimli bir şekilde geçmesi sağlandı.