BAROMUZ, NİLÜFER ANAOKULU'NU ZİYARET ETTİ

16/01/2013
BAROMUZ, NİLÜFER ANAOKULU'NU ZİYARET ETTİ
Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, baromuzla kurumsal anlamda işbirliği içerisinde olan Nilüfer Anaokulu'nu ziyaret ederek, çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Baro Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu üyesi Av. Zehra Bulut, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Veysel Tuncil, Baromuz üyesi Av. Hasan Yuvalı ile okulu ziyaret eden Av. Çıtırık; okulun kurucusu Tahir Acaroğlu, kızı Asuman Acaroğlu, Sosyolog Özlem Erdem tarafından karşılandı. Av. Çıtırık, İtalyan Maria Montessori'nin 1907 yılında Roma'nın en kötü varoşlarından birinde ilk Casa Dei Bambini'si (Çocuk Evi) kurduğunu anımsatarak, "Çocuklar okula başlamadan önce, bilimsel eğitim metotlarıyla yetiştirilmelidir. Çocuğun oyun gereksinimini en iyi karşılayan toplumsal kurum, "Anaokulları "dır. Burada anaokullarının nitelikli olması, amacının çocukları barındırmak değil, başarılı bir eğitim olması gerektiğini vurgulamakta fayda vardır. Kurum olarak, iyi bir konsept oluşturulmuş" dedi. Okul sorumlusu Asuman Acaroğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Okul sorumluları, baro heyetine sınıfları ve okulu gezdirdi. Okulun kurucusu Tahir Acaroğlu ise, Baro Başkanımıza teşekkür plaketi takdim etti.