BAROMUZ MENSUPLARINA YÖNELİK SERTİFİKALI CMK EĞİTİM SEMİNERİ BAŞLADI.

06/12/2019
BAROMUZ MENSUPLARINA YÖNELİK SERTİFİKALI CMK EĞİTİM SEMİNERİ BAŞLADI.

BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;
“AMACIMIZ; CMK HİZMETİNİN ETKİNLİĞİNİ VE FAYDASINI ARTTIRMAK”

Adana Barosu Başkanlığımız tarafından iki gün sürecek olan sertifikalı Ceza Muhakemesi Hukuku konulu meslek içi eğitim semineri Baro Tesislerinde Başkanımız Av. Veli Küçük’ün katılımıyla bugün başladı.

Semineri Ankara Barosu CMK Merkezinde etkin çalışmalar yürüten avukatların oluşturduğu eğitim ekibi vermektedir.

Açılış programında Adana Barosu CMK Kordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi, yönetim kurulu üyemiz Av. Timur Ortatepe de hazır bulundu.

Mesleğe yeni başlayacak stajyer avukatların yoğun katılım sağladığı seminer, CMK Koordinatörü Av. Nevzat Elçi’nin konuşmasıyla başladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük söz alarak görüş ve düşüncelerini paylaştı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, CMK sisteminin iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, “Amacımız CMK hizmetlerinin etkinliğini ve kalitesini artırmaktır. CMK’da görev alan meslektaşlarımız kuralları yeteri kadar ve sağlıklı uygulamamaktan ötürü bazen basit hatalar yapmaktadır ve üzülerek ifade edeyim ki; zaman zaman ceza mahkemelerinde yargılanabilmektedir. Başkanlıkta görev aldığım 3 yılda bu yönde yaklaşık 15 dosya ile karşılaştım. Temel sorun aslında CMK ücretlerinin verilen emeğe ve çabaya rağmen yetersiz olmasından kaynaklanmaktadır. Bunun mücadelesini vermekteyiz. Geçtiğimiz yıl ciddi bir artış oldu. TBB ve Barolar olarak CMK ücretlerinin emeğin karşılığının alındığı hale gelmesi için çaba harcıyoruz. Mali yükümlülüklerinizin rahatlatılması lazım. Ama bizler de görevimizi usulüne uygun yapmalıyız. Yurttaşın adalete erişiminde hakkını yerli yerinde uygulayalım. Hem kendi hakkınızı, hem de müvekkilinizin hakkını koruma adına sizlere tavsiyem; Baromuzun CMK Yönetmeliğini bir kez daha okumakta ve uygulamakta fayda olduğunu ifade edeyim. Bu meslek kutsal ve kamusal bir görevdir. Bizim Ankara Barosu ile bir gönül bağımız var. Başta Ankara Barosu mensubu avukatların oluşturduğu CMK eğitim ekibine ve CMK Koordinatörümüze emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Keyifli ve verimli bir seminer olacağına inancım tamdır. ” dedi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Ordu’da bir ‘psikopat’ tarafından Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Özdemir’in katledilmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, son dönemde kadın cinayetlerinin artmasına dikkat çekti. Sanığa mahkeme heyetinin karşısına, tıraşlı, kravatlı ve ‘siz nasıl takdir ederseniz’ diyerek geldiklerinde ‘iyi hal’ ve ‘tahrik’ indirimi uygulamalarını da doğru bulmadığını ifade etti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan CMK Koordinatörümüz Av. Nevzat Elçi de “Genç meslektaşlarımızın CMK dosyalarına önem vermelerini istiyoruz. Savunma hakkının sağlanması ve etkin kullanılması bakımından da son derece önemli olan bu tür eğitimler, avukatların aktif katılımı ile de oldukça verimli geçmektedir. CMK 150-151-152-153 maddeleri çok açık olup görevlerinizi titizlikle takip edin. CMK dosyalarınızı özel dosyalarınız gibi görün. Bu vesileyle davetimize icabet edip, Adana’ya gelerek semineri veren Ankara Barosu üyesi avukatların oluşturduğu CMK eğitim ekibine başkanım, yönetimim ve buradaki katılımcılar adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Seminere katılan avukatlara, Ankara Barosu mensubu avukatlardan Av. Volkan Yıldız, Av. Gizem Yıldırım Kaya ve Av. Eda Toktay tarafından bugün ; Yakalama ve Gözaltı, Tutuklama, Sorgu Hakimliği, Deliller, Arama, Adli Kontrol, El Koyma, Tanık, Teşhis Yüzleştirme, Kovuşturma, Hüküm ve Kanun Yolları, CMK Görevlerinin Sona ermesi, CMK Kapsamında Uzlaşma ile ilgili bilgiler aktarıldı

Baromuz mensubu 250 avukatın katıldığı seminer 2 gün boyunca devam edecek.

Yarın ki programda ise; Zorunlu Midafilik,ve Avukata Erişim hakkı, Müvekkil ile Görüşme Usulü, Müdafii ve Vekil Hakları, CMK Yönergesi, görevlendirme Esasları, Puanlama, Listeler ve Baronet, Disiplin ve Yaptırımlar, İnfaz ve Cezaevi Uygulamaları hakkında Ankara Barosu mensubu avukatlardan Av. Berna Yanar, Av. Kazım Barış Ün ve Av. Emrah Acar tarafından bilgiler paylaşılacaktır.