BAROMUZ MENSUBU MESLEKTAŞIMIZ AV. SEBAHATTİN DEMİR’İ DARP EDEN ŞAHIS TUTUKLANDI.

08/09/2020

İlimiz Karaisalı ilçesinde Baromuz mensubu meslektaşımız Av. Sebahattin Demir’i mesleki faaliyetini icra ettiği sırada darp eden F.Ç isimli şahıs çıkarıldığı Karaisalı Sulh Ceza Mahkemesinde tutuklanmıştır.

Meslektaşımız 02.09.2019 tarihinde F. Ç. isimli şahıs tarafından saldırıya uğramış ensesine, yüzüne aldığı darbelerden ötürü yaralanarak burnu iki tarafından kırılmıştır.

Olayın duyulması üzerine Avukat Hakları Merkezimiz hukuki süreci sonuna kadar takip etmişlerdir.

Meslektaşımızın şikâyeti ve Baromuzun, meslektaşlarımızın hukuki girişimleri neticesinde meslektaşımızı darp eden F. Ç. isimli şahıs dün yakalanarak Karaisalı Sulh Ceza Hâkimliğinin kararı ile tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Avukatlar, temsil ettikleri gerçek veya hükmi şahıslar adına hak arayan insanlar olup, asiller arasındaki ilişkinin tarafı değillerdir. Yaptığımız iş, hukuk önünde, yasal sınırlarda adaletin gerçekleştirilmesine katkı sunmaktır.

Avukatlar görevleri başında tıpkı hâkim, savcı meslektaşlarımız gibi adalet görevlisidir. Bu nedenle, bir meslektaşımıza, görevi sırasında yapılan herhangi bir saldırı, adalet görevlisine yapılmış bir saldırı olup, bu saldırı ile meslektaşımızdan önce adalet zarara uğratılmak istenmiştir.

Bu olay özelinde, meslektaşımıza ve adalete yapılan saldırıyı tüm Adana Barosuna ve adalet camiasına yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve saldırgan ya da saldırganları ve arkalarındaki gün odakları ve varsa azmettirenleri şiddetle kınıyoruz.

Meslektaşımız Av. Sebahattin Demir’e tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunar, Adana Barosu olarak, bundan sonraki süreci de yakından takip edeceğimizin bilinmesini isteriz.

Adana Barosu Başkanlığı