BAROMUZ MENSUBU AV. ÜLKÜ TOLUNAY STAJYER AVUKATLARIMIZA “EVLİLİK VE BOŞANMANIN SONUÇLARI" KONULARINI ANLATTI

16/05/2019

Staj Eğitim Komisyonumuzun eğitim çalışmaları kapsamında Baromuz mensubu Av. Ülkü Tolunay “EVLİLİK VE BOŞANMANIN SONUÇLARI" konularında stajyer avukatlarımıza bilgilendirmelerde bulundu.

Reşatbey Staj Eğitim Merkezimizde Salı ve Çarşamba günleri yapılan ve stajyer avukatlarımızın ilgiyle takip ettikleri çalışmada Baromuz mensubu Av. Ülkü Tolunay; TMK 120-176. Maddeleri kapsamında; Nişanlanma, nişanın bozulması, evlenme, evlenme engelleri, velayet, boşanma, boşanmanın sonuçları, nafaka konularında teorik ve pratik çalışma yapıldı.

İnteraktif bir ortamda geçen eğitim semineri stajyer avukatların sorularıyla daha da zenginleşti.

Meslektaşımız Av. Ülkü Tolunay, stajyer avukatları öğrenmeye çok hevesli bulduğunu belirterek, stajyer avukatlarımıza; mesleğin çok dikkat gerektirdiğini, gelecek davalarda müvekkillerinin öyküsünü not etmelerini veya müvekkilden yazılı bir öykü almalarını, ücret sözleşmesi imzalatmalarını ve dava hazırlığında yasa ve uluslar arası sözleşme metinleri ile Yargıtay kararlarını mutlaka incelemelerini, davayı açtıktan sonra, tebligatın yapılıp yapılmadığını, müzekkerelerin yazılıp yazılmadığını kontrol etmelerini, dosyalarının tüm aşamalarını da dikkatle takip etmelerinin önemine vurgu yaptı. Mesleki tecrübelerini de aktardı.

Ayrıca, Adana Barosu'na katılan stajyer avukatların, bir gelecek endişesi taşıdığına belirten Av. Tolunay, onlara ortaklaşa ofis açmalarını, serbest çalışmanın bağlı çalışmaktan daha yararlı olacağı konusunda önerilerde bulundu.