BAROMUZ MENSUBU AV. ÖYKÜ EŞBERK ÖĞRENCİLERE AVUKATLIK MESLEĞİNİ ANLATTI.

16/11/2019
BAROMUZ MENSUBU AV. ÖYKÜ EŞBERK ÖĞRENCİLERE AVUKATLIK MESLEĞİNİ ANLATTI.

Yüreğir Farabi Anadolu Lisesi ‘Kariyer Günleri’ etkinlikleri kapsamında panel düzenlendi.

Düzenlenen panele çeşitli meslek dallarına ait oda başkan ve temsilcileri katılarak öğrencilere yürüttükleri meslekleri hakkında bilgiler verdi.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi içerisinde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Av. Güven Özdemir yaptı.

Panele konuşmacı olarak Baromuz mensubu Avukat Öykü Eşberk, Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Doğan, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Bilgisayar Mühendisleri Odası Adana Temsilcisi Cantekin Güneşer ve Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal katıldı.

Panelde ilk olarak söz alan Adana Baromuz mensuplarından Av. Öykü Eşberk, konuşmasına öğrencilere tavsiyelerde bulunarak başladı ve avukatlık mesleğini anlattı.

Av. Öykü Eşberk, “Belki farkında değilsiniz ama bu sene yapacağınız tercihler hayatınızın her alanında karşınıza çıkacak. Çünkü seçeceğiniz mesleği ömrünüz boyunca yapacaksınız. Konfüçyüs’un çok sevdigim bir sözü vardır. Sevdiğiniz mesleği yaparsanız ömrünüz boyunca çalışmış sayılmazsınız. Bu yüzden size dayatılan değil sevdiğiniz mesleklere yönelin.”

Hukuk ve avukatlık hakkında da bilgiler veren Av. Eşberk, “Yargının bizim için 3 sac ayağı vardır. Bunlar iddia, savunma ve karardır. İddiayı savcı ortaya koyar, savunmayı biz avukatlar yaparız ve kararı hakim verir. Bu sistemlerin birinde bile sıkıntı olduğu zaman yargı çöker ve adalet yerini bulmaz. Bu sac ayağının neresinde olmak istediğinize de karar vermeli ve yolunuza bu şekilde devam etmelisiniz” diyerek konuşmasını bitirdi.