BAROMUZ MENSUBU AV.ÖMER KURNAZ, TELEVİZYON PROGRAMINDA MADDE BAĞIMLILIĞININ HUKUKİ VE CEZAİ BOYUTLARINI ANLATTI

23/01/2020

Baromuz mensubu Av. Ömer Kurnaz, Yerel TV A kanalında Dr. Berat Akıncı tarafından hazırlanan ve moderatörlüğünü de yaptığı 'Uzman Görüşü" adlı canlı yayın programına konuk oldu.

Her hafta canlı yayın konuğu olarak katıldığı programda hukuki görüşlerini aktaran Baromuz mensubu Av. Ömer Kurnaz, 21.01.2020 Salı günü yayınlanan programda; uyuşturucu ticareti - uyuşturucu kullanmak- alkol ve madde kullanımının hukuki ve sorumlulukları üzerine izleyicilere önemli bilgiler verdi.

Son yıllarda alınan önlemlere rağmen, alkol ve madde bağımlılığının, günümüzde insan sağlığını ve toplum düzenini tehdit eden en önemli sorunlardan biri olduğunu ifade etti.

Ülkemizde alkol ve madde bağımlılığında ceza sorumluluğu ve bağımlılık ile ilişkili kısıtlanma durumlarının yasalarla belirlendiğini anlattı. Ayrıca, alkol ve madde bağımlılığında ceza sorumluluğu ve ilişkili yasal uygulamalardan bahsetti.

Uyuşturucu madde imâli, ticareti, kullanılmak için satın alınması, hukuki boyutu ile Türk Ceza Kanunu'nda suç olarak düzenlendiğini belirtti.

Programda ayrıca; Psikolog Sıla Dönmez, Sosyolog Gamze Özyedek, Mersin Üniversitesi İslami ilimler Fakültesi Öğretim üyesi Mehmet Zeki Uyanık konunun hukuki boyutu dışında sosyolojik ve psikolojik boyutlarını ele aldılar.