BAROMUZ MENSUBU AV.ÖMER DEMİR’E HACİZ MAHALLİNDE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ.

17/10/2019

Baromuz mensubu meslektaşımız Av. Ömer DEMİR, 16.10.2019 günü (dün) haciz mahallinde sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştır.

Adana Seyhan İlçesi Karakuyu Mahallesinde yaşanan olayda borçlu olan A.Ç, A.Ç ve E.Ç. tarafından alacak vekili meslektaşımız Avukat Ömer DEMİR’e hakaretamiz sözler ve eline vurularak fiziki saldırıda bulunulmuştur.

Olaydan haberdar olur olmaz Baromuz Avukat Hakları Merkezi meslektaşımızı yalnız bırakmayarak yanında yer almıştır.

Meslektaşımıza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez.

Bugüne kadar Türkiye'nin birçok yerinde görevlerini yaparken meslektaşlarımız uğradıkları saldırılar sonucu yaralanmış ve ne yazık ki öldürülmüştür.

Bu tür sözlü ve fiili saldırılar ne yazık ki sıradanlaşmış ve toplumda maalesef olağan görülür hale gelmiştir. Bu çarpık ve sakat bakış açısını, anlayışı şiddetle kınıyoruz.

Adana Barosu olarak, her kimden ve nereden gelirde gelsin bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz ve protesto ediyoruz.

Olayın ardından Baro Başkanımız Av.Veli Küçük durumu Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül’e ileterek durum halkında bilgi paylaşımında bulundu. Menfur saldırıyı yapan şahıslar Adliye’ye sevk edildiler.

Baromuz, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir.

Meslektaşımız Av. Ömer DEMİR’e geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, bu menfur ve üzücü olay hakkında her türlü yasal işlemin takipçisi olacağımızın bilinmesini kamuoyuna saygıyla sunarız.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI