BAROMUZ MENSUBU AV. BİLGE ÇELİK ADLİYEDE YAPILAN CENAZE TÖRENİYLE EBEDİYETE UĞURLANDI

13/05/2019

Baromuz mensuplarından Av. Bilge Çelik için eski adliye (TAŞ BİNA) binasında cenaze töreni düzenlendi.

Adliyede düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhuriyet başsavcı Vekili Cumali Tülü, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Baromuz yönetim kurulu üyeleri ve meslektaşlarımız, önceki dönem baro başkanları katıldı.

Törende bir dakikalık saygı duruşu ve özgeçmişinin okunmasından sonra Adana Baro Başkanımız Av.Veli Küçük, yaptığı konuşmasında “Baromuzun bugün üzüntülü ve acı bir günü. Bugün 85 yıllık ömrüne eşi Avukat Tuğrul Çelik ile birlikte baromuza önemli değerler katmış Avukat Bilge Çelik’i kaybetmenin derin üzüntüsünü ve kederini hep birlikte yaşıyoruz.

Son dönemlerde Baro çalışmalarına, baro genel kuruluna sağlık sorunlarına rağmen duyarlılık göstererek gelmişlerdi. Ben de en son kendisini o zaman görmüştüm. Hukukçu bir ailenin önemli bir ferdiydi. Uzun yıllar hazine avukatlığı yaptı. Dürüstlüğü, meslektaşları arasında saygınlığı ve iyi ilişkileri üst düzeyde olan birisiydi. Bu yönüyle de kendisini unutmayacağım. Burada bulunan birçok meslektaşımla aynı dönemde görev yaptı. Son dönemde birçok değerli meslektaşımızı kaybettik. Ama her biri Adana Barosuna ve meslektaşlarına çok büyük katkılar sundular. Mesleğimizin yüz akı oldular. Savunma mesleğini başarıyla temsil eden meslektaşlarımın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Adana Barosu büyük bir ailedir. Bugün de bu dayanışmayı sergilediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değerli üstadımız Tuğrul Çelik abimiz başta olmak üzere, ailenin tüm fertlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. ” dedi.

Törende oğlu Av. Behçet Çelik katılımcılara dayanışmalarından ve acılarını paylaşmalarından ötürü teşekkür etti.

Üstadımızın naşı törenin ardından kalabalık bir meslektaş ve sevenlerinin eşliğinde Asri Mezarlığına götürüldü. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra defnedildi.