BAROMUZ, KONYA’DA HAYVANA EZİYET EDENLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

28/11/2022
BAROMUZ, KONYA’DA HAYVANA EZİYET EDENLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Baromuz Hayvan Hakları Komisyonu tarafından, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeğin kafasına kürekle vurularak canice katledilmesiyle ilgili 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun “Adli Cezalar” başlıklı 28/A bendinde düzenlenen suç unsurlarıyla ve TCK 257.madde kapsamında şüphelilerin “Görevi Kötüye Kullanmaları” nedeniyle haklarında Adana Cumhuriyet Savclığı’na suç duyurusu yapıldı.
Baro Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Hayvan Hakları Komisyon Koordinatörü Av. Timur Ortatepe ile Av. Özge Buğa, Av. Meltem Çitken, Av. Çağla Deniz, Av. Miray Yıldız Özkan, Av. Rafet Demirağ, tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi Bakımevinde hayvanlara yapılan işkence ve eziyet nedeniyle sorumlular ve bu suça iştirak edenlerin cezalandırılması talebi ile Adana Cumhuriyet Savcılığı’nda 2022/3-9970 Muhabere numarası ile suç duyurusunda bulunulmuştur.