Baromuz ile Engelli Hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği

29/11/2021

Adana Barosu Engelli Hakları Komisyonumuz tarafından Engelli Kişilerin Adalete Erişim Hakkı, kentimizde yaşayan engelli yurttaşların yaşadıkları sorunların tespit ve çözümü için Sivil Toplum Kuruluşları ile buluşuldu.

Şirin Park Otel’de gerçekleşen toplantıya, Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Baromuz Engelli Hakları Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu üyesi Av. İlker Güzel, Komisyon Başkanımız Av. Özlem Kara, Komisyon Başkan Yardımcımız Av. Asile Betül Yayla, komisyon üyelerimiz Av. Bahar Melek Dizdar ve Av. Cennet Aşama katıldılar.
BİZE EV ÖDEVİ ÇIKARMANIZI İSTİYORUM
Başkanımız Av. Semih Gökayaz, açılış konuşmasında, “Hepiniz çok önemli işler yapıyorsunuz. Bizler de engelli yurttaşlarımızın yaşadıkları sorunlara çözüm bulup bunları hayata geçirmek için tüm sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız. Bu toplantı sonunda ortak aklı esas alarak bize ev ödevi çıkarmanızı istiyoruz.” dedi.
Konuşmanın ardından söz alan katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirdiler. Yapılan toplantıda ortak geliştirilecek işbirlikleri konuşuldu.
Toplantıda sivil toplum temsilcileri Türkiye’de engelli bireylerin hakları konusunda genel olarak eğitim, istihdam, rehabilitasyon ve devletin sunduğu maddi yardımlarla ilgili düşüncelerini paylaştılar.

Toplantı sonunda alınan bilgi ve notlar ışığında Baromuz Engelli Hakları Komisyon Koordinatörümüz Av. İlker Güzel, ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçerek sorunların çözümü konusunda çaba gösterileceğini belirtti.