BAROMUZ HAYVANLARA İŞKENCE EDENLER HAKKINDA 2 AYRI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

21/05/2019
BAROMUZ HAYVANLARA İŞKENCE EDENLER HAKKINDA 2 AYRI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonumuz, Adana’da hayvanlara işkence yapanlar hakkında 2 ayrı suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Komisyon Koordinatörümüz Av. Furkan Kılıç, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi, Hayvan Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Gülşah Görür ve Baromuz mensuplarından Av. Mert Evrenkaya ile birlikte yaşanan hayvan hakkı ihlallerine karşı Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Adana’da bir vincin arkasında sürüklenirken yoldan geçen vatandaşlar tarafından kurtarılan köpek ile ilgili olarak Hayvan Hakları Komisyonumuz hayvana şiddet ve kötü muameleden suç duyurusunda bulunmuştu.

Bugün aynı fiil nedeniyle suçun faili hakkında Türk Ceza Kanunu gereğince Trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokmak suçundan dolayı da ayrıca ikinci bir suç duyurusu yapıldı.

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonumuza gelen ihbarlar üzerine elimizdeki video kayıt görüntüleri ile Yurt Mahallesinde oturan Murat Y. isimli şahıs hakkında da anne ve yavru kedilere sopayla vurmak suretiyle işkence uygulandığı iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu.

Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörümüz Av. Furkan Kılıç, hayvanlara yapılan insanlık dışı işkence ve eziyetlerin durdurulması için TCK kapsamında koruyucu önlemler alınması ve en önemlisi bu tarz eylemlerin suç olarak değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Hayvan Hakları Komisyon Başkanımız Av. Gülşah Görür, “Hayvanlara yapılan bu eziyet cezasız kalmamalıdır. Baromuz bu olayları ve davaları yakından takip etmekte, kastı ve ihmali olanların gerekli cezaları almasını istiyoruz” dedi.