BAROMUZ HAYVANLARA EZİYET EDENLER HAKKINDA SAVCILIĞA 4 ŞİKAYETTE BULUNDU

27/06/2018
BAROMUZ HAYVANLARA EZİYET EDENLER HAKKINDA SAVCILIĞA 4 ŞİKAYETTE BULUNDU

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonumuz, sokak hayvanlarına yönelik yapılan eziyetlere karşı kayıtsız kalmayarak Türkiye'nin 4 ayrı yerinde yaşanan olaylar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri ile birlikte Amasya, İstanbul, Ankara ve Kuşadasında yaşanan hayvan hakkı ihlallerine karşı Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

İlk olarak, Amasya Göynücek Belediyesinin sorumluluk sahasında bulunan sokak hayvanlarının 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa aykırı bir şekilde zehirli iğne ile bayıltılarak katledildikleri, diğer olay ise; Kadıköy'de bir sokak köpeğine kötü muamelede bulunulduğu,
Ankara'daki farklı olayda ise, 06.ZIS.72 plakalı araç sürücüsünün kasten iki köpeğin üzerine idrarını boşalttığı ve ardından aracına binerek, aracın arkasındaki bir başka yavru köpeği ezdiği, Kuşadasına bağlı Yavansu Mahallesi oteller bölgesindeki olayda ise, pompalı tüfekle açılan ateş sonrası bir köpeğin yaralandığına ilişkin suç duyuruları yapılmıştır.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baro Genel Sekreterimiz Av. Gökayaz, baro olarak Adana ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun yaşanan hak ihlallerine, insani ve vicdani olguların bir kenara bırakılarak hayvanlara yönelen saldırılara da seyirci kalmayarak, sorumlular hakkında yasal işlem yapılması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hayvan Hakları Komisyonumuzun Üyesi Av. Ali Mert Karakılçık, hayvanlara yapılan insanlık dışı işkence ve eziyetlerin durdurulması için mevcut 5199 sayılı yasanın yetersiz olduğunu, sahipli ve sahipsiz hayvan ayrımı yapılmaksızın tüm canlıları koruyan ve cezai yaptırımlar içeren yeni bir yasanın yürürlüğe konulması gerektiğini vurguladı.

Adana Barosu Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Özge Doğan İşcan, Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcımız Av. Gülşah Görür, Komisyon Üyemiz Av. Ali Mert Karakılçık suç duyurusunda hazır bulundular.

suç duyurularını görmek için aşağıdaki linki tıklayınız

DLEKE_3