BAROMUZ HAYVAN HAKLARI KOMİSYONUNDAN SUÇ DUYURUSU

09/03/2018
BAROMUZ HAYVAN HAKLARI KOMİSYONUNDAN SUÇ DUYURUSU

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörümüz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Furkan Kılıç, Komisyon Üyelerimiz Stajyer Av. Funda Adamhasan, Stj. Av. Selay Dağsuyu ve Baromuz mensubu Av. Boray Dilik tarafından; Adliye binası çevresinde, meslektaşlarımız ve adliye çalışanları tarafından gönüllü olarak bakılmakta olan "Beyaz" adı verilen sokak köpeğine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına kayıt kalmayarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sol kaburga kısmının bulunduğu noktadan derin bir şekilde yaralanan ve kanlar içinde kalan köpeğin yardımına yurttaşlarımız koştu.

Baro Yönetim Kurulu Üyemiz ve Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörümüz Av. Furkan Kılıç, insanlarımızı ve kamu vicdanını derinden yaralayan bu vahşi olayın faali hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

Av. Kılıç, "Adana Barosu olarak sosyal ve toplumsal hassasiyetlerimiz çerçevesinde gerek Adana'mızda gerekse de Türkiye'nin her yerinde yaşanan hak ihlallerine, insani ve vicdani olguların bir kenara bırakılarak hayvanlara yönelen vahşi ve acımasız saldırılara da seyirci kalmayarak, sorumlular hakkında yasal işlem yapılması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında etkili çalışmalar ve takip yapmaya devam edeceğiz."

ŞİKAYET DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ