BAROMUZ HAYVAN HAKKINI İHLAL EDENLER HAKKINDA 2 AYRI SUÇ DUYURUSU YAPTI

16/12/2018
BAROMUZ HAYVAN HAKKINI İHLAL EDENLER HAKKINDA 2 AYRI SUÇ DUYURUSU YAPTI

Baromuz Hayvan Hakları Komisyonumuz Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge’nin 9-13 Aralık tarihleri arasındaki “Pitbull gerçeği” ve “Öldürün demeye dilim varmıyor bari yakalayın artık şu katilleri” ibarelerinin yer aldığı iki ayrı köşe yazısı ve Afyon Sandıklı Ballı Köyünde yaşlı bir kadın tarafından yavru bir köpeğin çöp konteynırına atılması ile ilgili Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Yaşanan hayvan hakkı ihlallerine karşı Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörümüz Av Furkan Kılıç, Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi
Hayvan Hakları Komisyon üyelerimiz Av Selay Dağsuyu, Av. Janset Telli, Av. Anılcan Gövenç, Av. Onurcan Yılmaz ve Polis memuru Nevzat Duymuş ile birlikte Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyemiz ve Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörümüz Av. Furkan Kılıç, Türkiye’nin her yerinde sessiz dostlarımıza yönelik yaşam hakkı ihlallerine karşı durduklarını belirterek, Hürriyet Gazetesi yazarlarından Fatih Çekirge’nin, kaleme aldığı “Öldürün demeye dilim varmıyor bari yakalayın artık şu katilleri” başlıklı yazısında açık açık Pitpull köpeklerini hedef alarak yaptığı ‘Seri Katil’ tanımlamasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörümüz Av. Furkan Kılıç, Hayvan haklarının hiçe sayıldığı, hayvanlara karşı hergün onlarca şiddet olaylarının yaşandığı bir ortamda, bu konuların hiçbiri gündeme getirilmeyerek olayı sadece Pitbull köpekler üzerinden irdeleyen Fatih Çekirge’nin yazdıkları samimiyetsiz ve sadece insan odaklı bir yorumdan fazlası değildir. Oysa yaşam hakkı tüm canlı varlıklar içindir. Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik’ gerekçesiyle kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk.”dedi