BAROMUZ FEKE'DE YARGILANAN MESLEKTAŞLARIMIZIN DURUŞMASINA KATILDI.

14/03/2018
BAROMUZ FEKE'DE YARGILANAN MESLEKTAŞLARIMIZIN DURUŞMASINA KATILDI.

Baromuz mensubu Av. Mustafa Zihni Çubukçu ve Hatay Barosu avukatlarından Hatice Tavşan'ın Feke Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen, Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla yargılandıkları duruşmaya Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Kozan Adli Müzaheret Temsilcimiz Av. Nebi Ocak ve Avukat Hakları Merkezi Başkanımız Av. Volkan Hüseyin Ertem ile birlikte katıldı.

Av. Zihni Çubukçu ve Av. Hatice Tavşan savunmalarında, cumhurbaşkanına hakaret etmediklerini, yargı camiası içerisinde neredeyse şikayet etmediği kimse kalmayan ve kişisel husumetlerini yansıtan bir kişinin asılsız, dayanaksız, delilsiz iddiaları ile işbu davanın açıldığını ifade ederek, atılı suçu oluşturacak sözlerinin ve davranışlarının olmadığını beyan ederek, bu nedenlerle beraatlarını istediler.

Başka bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan ihbarcı S.G.’nin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBIS) ile bağlantı kurulamadığı için beyanları alınamadı. Mahkemece teknik arıza nedeniyle diğer beyanlar (ihbarcı ve tanık) alınamadığından eksikliklerin gelecek celse giderilmesi için duruşma 20 Mart 2018 günü saat:15.00'a bırakıldı.

Duruşmaya katılan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ve meslektaşlarımız iddianamede ve davada müşteki olarak yer alan S.G.'nin dosyada ve uyap kayıtlarında 'müşteki' olarak değil, 'ihbar eden' olarak yer alması gerektiğini ifade ederek talepte bulundular. Bu talep mahkeme tarafından kabul edilerek dosya ve uyap kayıtları talebe göre düzeltildi.