BAROMUZ EŞİ TARAFINDAN 46 YERİNDEN BIÇAKLANARAK HUNHARCA KATLEDİLEN TUBA ERKOL’UN DURUŞMASINA KATILDI

19/11/2019

Baromuz Kadın Hakları Merkezi üyeleri Av. Sibel Öner ve Av. İrem Bayramoğlu koruma kararı devam ederken 3 çocuğunun annesi Tuba Erkol'u (37) 46 yerinden bıçaklayarak vahşice katleden Bekir Erkol'un (40) Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2019/448 Esas Sayılı dosya ile görülen duruşmasına katıldı.

BAROLARIN KATILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmaya Baromuzun yanı sıra, Konya Barosu, Isparta Barosu, Ankara Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Gelincik Merkezi’nin katılma talebi reddedildi.

Tutuklu sanık Bekir Erkol, ilk kez hakim karşısına çıktı. Davanın ilk duruşmasına öldürülen Tuba Erkol'un ailesi ile taraf avukatları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.
Sanık savunmasında eşinin kendisini aldattığını ileri sürdü ve ağlaması dikkat çekerken sol koluna eşinin adını cam kırığı ile kazıdığı fark edildi.

Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına duruşmayı da tanıkların dinlenmesi için 11 Şubat 2020 günü saat 09.30’a erteledi.

Olay, 22 Ağustos günü merkez Karatay ilçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Başak Caddesi'ndeki bir sitede meydana geldi. Belediyenin çöp toplama araçlarında şoförlük yapan Bekir Erkol ile eşi Tuba Erkol (37) arasında şiddetli geçimsizlik yaşanmaya başladı. Tuba Erkol, 18 Ağustos'ta kendisine şiddet uygulayan eşi hakkında şikayetçi olup evden uzaklaştırma kararı aldırdı. Bekir Erkol, çıkarılan bu karara rağmen 4 gün sonra mesai bitiminde eşinin çocuklarıyla kaldığı daireye gitti. Çift arasında yeniden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Bekir Erkol, yanında getirdiği bıçakla çocuklarının yanında eşine saldırdı.