BAROMUZ EDREMİT’TE HAYVANLARA EZİYET EDEN VE ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN KISITLI ŞAHIS HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

23/01/2023
Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan, Ahmet K. İsimli kısıtlı şahsın yıllardır elindeki sopa ile kedi ve köpekleri katlettiğine ilişkin görüntülerin sosyal medya ve basında yer alması üzerine Baromuz Hayvan Hakları Komisyonu olaya kayıtsız kalmadı. Baro Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Hayvan Hakları Komisyon Başkanımız Av. Özge Buğa, Hayvan Hakları Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Meltem Çitken ve Komisyon Üyeleri Av. Çağla Çınar Sevimli, Av. Sedef Değirmen, Av. Rafet Demirağ tarafından, Ahmet K. Hakkında Edremit Cumhuriyet Savcılığına gönderilmek üzere Adana Cumhuriyet Savcılığı’nda 2023/3-873 Muhabere numarası ile suç duyurusunda bulunulmuştur.
Baromuz Hayvan Hakları Komisyonu tarafından konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunuldu.
Açıklamada; “Baromuz; Hayvan Hakları Komisyonu, Edremit ilçesinde ikamet eden ve kısıtlı bir şahsın sokak hayvanlarına yıllardır işkence ettiği ve bir çok hayvanın bu nedenle ölümüne sebebiyet verdiği anları ilişkin görüntüleri büyük bir üzüntüyle izledik. Bu ve benzeri olayların yaşanmaması için kısıtlının tam teşekküllü bir sağlık kurumuna sevki ile tedavi altına alınması ve vasilik görevlerini yerine getirmeyenler hakkında 5199, 4721 ve 5237 Sayılı Hayvanları Koruma Kanun ve ilgili mevzuat maddeleri kapsamında cezalandırılmaları talebinde bulunduk.” İfadelerine yer verildi.