BAROMUZ, ÇOCUKLARLA..

22/04/2014
BAROMUZ, ÇOCUKLARLA..
BAROMUZ, 23 NİSAN ÇOCUK VE EGEMENLİK BAYRAMI NEDENİYLE SAKIP SABANCI İLKÖĞRETİM OKULUNU ZİYARET ETTİ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Adana Barosu, Yüreğir İlçesi'nde bulunan Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti. Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, çocuklarla yakından ilgilendi. Öğrenciler de karşılarında hukukçuları görünce, Adalet ve Hukuk konusunda izlenimlerini ve merak ettikleri soruları yönelttiler. Stajyer avukatlarımız da öğrencilere, başlarına gelebilecek her türlü şiddet ve çocuk istismarı ile ilgili konularda bilgiler verdi. 3 / A sınıfı öğrencisi Kübra Dinibütün'ün '23 Nisan' adlı şiiri ise büyük alkış aldı. Baromuz üyeleri, öğrenciler tarafından söylenen şarkılara da eşlik ettiler. Ziyarette, Baro Başkan Yardımcısı Avukat Murat Loğoğlu, Baro Genel Sekreteri Avukat Veli Küçük, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Burcu Pul Turan, Avukat A. Faruk Ulaş, Stajyer Avukatlar; Pelin Genç, Ayşegül Karabülbül, Behter Açıkkan, Deniz Gür ve Yasemin Cingöz yer aldı. Stajyer avukatlarımız da ; çocuklara her türlü şiddet ve çocuk istismarı ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi. Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, "Öncelikle hepinizin bayramını kutluyorum. Biliyorsunuz, dünyada çocuk bayramını kutlayan ilk ve tek ülkeyiz. Bugünü sizlere armağan eden kim ? Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk değil mi ? Ulu Önder Atatürk'ün bize bu vatanı emanet ettiğinin bilinci ile ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek öncelikle siz çocukların ve gençlerin görevidir. Bunu yaparken de hak, adalet ve hukuka uygunluk açısından yapmalıyız" dedi. Bu arada Baro tarafından çocuklara satranç takımı ve çeşitli hediyeler verildi. Okul Müdürü ve öğretmenleri de, Baromuzun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ettiler. SATRANÇ TURNUVASI SÖZÜ Öğrencilerin, baro yönetimine bir daha ne zaman geleceklerini sormaları üzerine Baro Başkanı Avukat Çıtırık, "Sizlere satranç takımı hediye ettik. En kısa sürede buraya gelip bir satranç turnuvası başlatacağız" diye söz verdi.