BAROMUZ “AV. ALTUĞ POLAT TİYATRO TOPLULUĞU” BAŞKANIMIZ AV. SEMİH GÖKAYAZ’IN KATILDIĞI TOPLANTIYLA YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

05/10/2022

Baromuz “Av. Altuğ Polat Tiyatro Topluluğu” üyeleri yeni dönemin ilk toplantısını Başkanımız Av. Semih Gökayaz'ın katılımıyla Hukukçular Derneği'nde yaptı. Başkanımız, tiyatro ile ilgilenen meslektaşlarımıza başarı dileklerinde bulundu. Baromuz üyesi avukat ve stajyer avukatlardan oluşan Av. Altuğ Polat Tiyatro Topluluğumuz bünyesinde bu dönem çok sayıda meslektaşımız yer alıyor.

Tanışma, kaynaşma, oyunculuk tekniklerine dair kısa bilgilendirmelerin yapıldığı ilk toplantıda söz alan Başkanımız Av. Gökayaz, bugüne kadar tiyatro topluluğunun gelişmesinde, çok büyük katkı sunan hocalara ve oyuncu meslektaşlarına çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Av. Gökayaz, yeni dönemde topluluğumuza yön verecek olan Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Muzaffer Kırıkkalp’e ve meslektaşlarına güvendiğini, ortaya çok güzel bir oyun koyacaklarına inandığını belirterek, provaları da zaman zaman keyifle heyecanla takip edeceğini ifade etti.

Başkanımız Av. Gökayaz, sözlerine şöyle devam etti;
“Av. Altuğ Polat Tiyatro Topluluğu Baromuzun gözbebeği konumunda. Kurulduğu günden bu yana adım adım ileri giden, her yıl üstüne koyarak yeni işlere imza atan topluluğumuzla ne kadar gurur duysak azdır. Bugüne kadar çok sayıda meslektaşım toplulukta görev aldı. Tiyatro; yoğun emek ve mesai gerektiren bir sanat dalı. Meslektaşlarımız; ailelerinden, işlerinden, arkadaşlarından ve sosyal hayatlarından fedakarlık yaparak Baromuza değer katıyorlar. Her topluluğun bir lideri, bir kaptanı vardır. Bu dönem grubumuzun liderliğini Muzaffer Hocamız yapacak. Adana Barosu olarak bizler, dün olduğu gibi, bugün de her konuda hocamızın, topluluğumuzun ve meslektaşlarımızın yanında olacağız. On iki senedir emekleriyle topluluğumuza katkı sunmuş olan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyor, yeni dönemde burada yer alan arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Ayrıca, 2020 yılında elim bir saldırıda kaybettiğimiz meslektaşımız, tiyatro topluluğumuzun değerli üyesi Av. Altuğ Polat'ın ismini topluluğumuza vererek, onun tiyatroya olan tutkusu ve aşkının yanı sıra tüm emeklerinin karşılığında vefa borcumuzu bu şekilde sunalım istedik. Kendisini özlem, sevgi ve rahmetle anıyoruz. "

Çalışmanın bitiminde Kültür Sanat Komisyonu Başkan Yardımcımız Av. İsmail Oray Ayhan "Çok keyifli ve verimli bir çalışma oldu. Muzaffer hocamızın önderliğinde bu yıl eğlenceli zaman geçirecek ve güzel sonuçlar alacağız. Sanat, değişik alanları ile bizde sadece estetik bir duygunun gelişimini sağlamaz; insanı tanımamızı ve onu anlamamızı da kolaylaştırır. Birbirimizi ve çevremizi daha iyi tanıdığımız, anladığımız bir dönem diliyorum. Topluluğumuz kurulduğundan beri yanımızda olan, bize her konuda destek veren Baromuza, Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz nezdinde teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.