BARODAN HABERLER

BAROMUZ, ADANA SANAYİ ODASI İLE İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİYLE "YENİ GELİŞMELER IŞIĞINDA İŞ HUKUKU UYGULAMA SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ" SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

204 görüntülenme
12/04/2025
BAROMUZ, ADANA SANAYİ ODASI İLE İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİYLE

BAROMUZ, ADANA SANAYİ ODASI İLE İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİYLE "YENİ GELİŞMELER IŞIĞINDA İŞ HUKUKU UYGULAMA SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ" SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Baromuz, Adana Sanayi Odası ile İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Derneği "Milli Komite" tarafından ortaklaşa düzenlenen "Yeni Gelişmeler Işığında İş Hukuku Uygulama Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu sempozyum gerçekleştirildi.

11-12 Nisan'da yoğun katılımla gerçekleştirilen sempozyum, Adana Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yapıldı.

Sempozyuma Baro Başkanımız Av. Volkan Böke'nin yanı sıra Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TBB Başkan Danışmanı Av. Veli Küçük, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Yargıtay Birinci Başkan Vekili Adem Albayrak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk, 29. Dönem TBMM Başkanı 58 ve 59. Dönem Adalet Bakanı TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Çiçek, Osmaniye Barosu Başkanı Av. Ahmet Şefik Akın, yönetim kurulu üyelerimiz, akademisyenler, avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan sempozyumda konuşan Baro Başkanımız Av. Volkan Böke, "Bugün benim için gurur verici bir gün. Yıllarca iş hukuku alanında çalışmalar yapmış biri olarak burada sizlerle olmak benim için onur verici. Hem İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Derneği hem de Adana Sanayi Odası nezdinde bu yıl böylesine güzel bir organizasyonun paydaşlarından biri olmak bizler için çok kıymetli.” dedi.

Başkanımız Av. Volkan Böke, “Geçen yıllarda da bu konferansı planlamaya çalışmıştık fakat yapmak istediğimiz dönem pandemiye denk gelmişti. 2023 yılında yine yapmak istediğimizde bu sefer de Kahramanmaraş merkezli, Adana ve çevresinde büyük yıkıma yol açan deprem felaketi yüzünden bir kez daha ertelemek durumunda kalmıştık. Pandemi ve deprem gibi felaketlerin ardından bugün bu sempozyumu yapmak da Baro Başkanı olduğum döneme nasip oldu. Bu yüzden de ayrı bir gurur içerisindeyim.” şeklinde konuştu.

Konuları belirlerken ülkemizin ve özellikle de Adana'nın yargı dünyasında yaşadığı sorunlar ve kronikleşmiş bazı sıkıntıları ele alarak, burada akademik ve yargısal düzeyle çözüm önerileri üretebilmek adına konu başlıkları belirlediklerine değinen Başkanımız Av. Böke, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Benzer konulardan ziyade çeşitli konuları ele almaya ve alana dair çoğu konuya değinmeye dikkat ettik. Bizler için derinliği olan bu konuları özellikle Milli Komitenin paydaşları olan akademisyenlerimizle birlikte burada konuşuyor olmamız benim için adeta şampiyonlar ligi gibi bir olay. Bizler Adana Barosu olarak; hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, yurttaşın adalete erişiminde nefes olmak ve özellikle bu amaçlar doğrultusunda çalışmalar yürütmek için bir araya gelen bir baro yönetimiyiz. Sizleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette bu güzel Adana’da doğmuştur’ dediği şehirde böylesine güzel bir ortamda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonda emek veren ve paydaş olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Katılan herkese ‘hoş geldiniz’ diyorum.”

Etkinliğin paydaşlarından Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ve İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülsevil Alpagut da organizasyon hakkında bilgi vererek Baro Başkanımız Av. Volkan Böke ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi. İki gün süren, ilk gün dört ikinci gün ise iki oturumdan oluşan ve dolu dolu geçen sempozyumda şu konular yer aldı:

Gün 

I. Oturum: Yargıtay İçtihadı Işığında Asıl İşveren-Alt İşveren İlişkisinde Muvazaa

Oturum Başkanı: Adem Albayrak, Yargıtay 1. Başkan Vekili

Konuşmacı: Prof. Dr. Nurşen Caniklioğlu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 

II. Oturum: Yargıtay İçtihadı Işığında İş Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk

Oturum Başkanı: Doç. Dr. Seracettin Göktaş, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı

Konuşmacı: Dr. İlkay Tüysüzoğlu, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi

III. Oturum: İşin ve İşletmenin Gerekleri ile Fesih ve Yargı Kararları

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Savaş Taşkent

Konuşmacı: Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi

IV. Oturum: Fazla Çalışma ve Uygulama Sorunları

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Kadir Arıcı, Ankara Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Konuşmacı: Prof. Dr. Ercüment Özkaraca, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

İŞ HUKUKUNDA DİJİTAL KAYITLARIN GEÇERLİLİĞİ 

Konuşmacı: Prof. Dr. Gaye Baycık, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

GÜN

V. Oturum: İşçinin İhbar ve İfşa Hakkı (Whistleblowing)

Oturum Başkanı: Havva Aydınlı, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi

Konuşmacı: Prof. Dr. Mustafa Alp, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi

VI. Oturum: İşverenin Yönetim Yetkisi ve İşçinin Özel Yaşamı

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Aziz Can Tuncay

Konuşmacı: Prof. Dr. Fatma Burcu Savaş Kutsal, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Oturumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile katılımcılar aklındaki soruları sorarak konuları pekiştirme imkanı da yakaladı. Çekilen anı fotoğrafı sonrası sempozyum son buldu.

Diğer Haberler