BAROMUZ 4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE KATILDI

05/10/2018
BAROMUZ 4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE KATILDI

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Atatürk Parkı'nda gerçekleşen törende Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Orman Su İşleri 7. Bölge Müdürü7.Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu, Veterinerler Odası Başkanı Nihat Köse ve çeşitli STK'ların Başkanları ile birlikte Baromuz Hayvan Hakları Komisyonu ile törende yer aldı. Törende Komisyon Başkanımız Av. Selahattin Yakın bir konuşma gerçekleştirdi. Yardıma ve dostluğa muhtaç hayvanların ilgi ve şefkatle yaklaşıma ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Av. Yakın, yaptığı basın açıklamasında;

" 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün önemi bizler, hakkın savunucuları avukatlar ve teşkilatlanmamız Barolar için oldukça büyük bir önem arz etmektedir.

Zira avukat, yargının kurucu unsurlarından bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder. Elbette ki Tanrı'nın yeryüzündeki dilsiz melekleri için de avukatlar bu savunma görevlerini yapacaktır ve yapmaktadır.

Düşünme yeteneğini, merhamet ve sevgi duygusunu kaybetmiş sözde insanlar karşısında avukatlar; gerek bireysel olarak, gerek Barolarının Hayvan Hakları Komisyonları aracılığıyla her daim üzerlerine düşen görevleri yapacaklardır.

Ancak esas iş, içlerinde yalnızca sevgi ve sadakat olan hayvanlarımızı korumak ve onlara zarar vermemek için toplumsal bir bilincin sağlanmasıdır.

Mahatma Gandhi'nin dediği gibi; "bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir. Daha kapsamlı hayvan hakları koruması için devletimizden de beklentilerimiz mevcuttur.

Buna göre hayvan haklarını en geniş anlamda koruyacak, caydırıcı yasal mevzuatın bir an önce kanunlaştırılması ve Hayvan Hakları Bakanlığı çatısı altında toplanması en büyük beklentimizdir." ifadelerini kullandı.

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Gününde Adana Valiliğinin düzenlediği organizasyonda hayvanseverler hayvan dostlarına mama bağışında bulunarak farkındalık yaratmaya devam ettiler.

Anaokulu öğrencileri de gösteri yaptı.

Katılımcılara kulübe, kedi evi ve mama dağıtımı yapıldı