"BAROLARIN VE AVUKATLARIN AVRUPA İNSAN HAKLARI STANDARTLARI KONUSUNDA KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ AVRUPA BİRLİĞİ - AVRUPA KONSEYİ ORTAK PROJESİ"NİN ‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ: DÖNÜŞÜM VE SÜREKLİLİK’ KONULU KAPANIŞ KONFERANSINA KATILDIK

24/06/2022

"BAROLARIN VE AVUKATLARIN AVRUPA İNSAN HAKLARI STANDARTLARI KONUSUNDA KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ AVRUPA BİRLİĞİ - AVRUPA KONSEYİ ORTAK PROJESİ"NİN  ‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ: DÖNÜŞÜM VE SÜREKLİLİK’ KONULU KAPANIŞ KONFERANSINA KATILDIK

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) ana faydalanıcısı olduğu; “Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği-Avrupa Konseyi Ortak Projesi (İHEM) kapsamında düzenlenen Kapanış Konferansı "İfade Özgürlüğü: Dönüşüm ve Süreklilik" temasıyla yapıldı.   Konferansa; Başkan Yardımcımız. Av. Miyesser Ersalan Önenli ve İnsan Hakları Merkezi Koordinatör Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Neval Yurtdaş katıldı. Baromuz üyesi Av. Özlem Turkut Özeser ve Av. Tuğba Tuna da projede yer aldılar.    Konferans, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Cristian Urse ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou’nun açış konuşmalarıyla başladı.  Konuşmasında konferansın temasına vurgu yapan Av. Sağkan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde derdest halde bulunan 60 binden fazla başvurunun %18’ini Türkiye’ye karşı açılmış davaların oluşturduğunu, Türkiye aleyhine verilen ihlal kararlarının yarıya yakınının da ifade özgürlüğüne ilişkin olduğunu söyledi.  TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ercan Demir, Av. Nizam Dilek ile Baro başkanları ve avukatlar konferansa katıldı.