BARO YÖNETİMİMİZ UĞUR MUMCU VE GAFFAR OKAN’I ANMA ETKİNLİĞİNE KATILDI

24/01/2020
BARO YÖNETİMİMİZ UĞUR MUMCU VE GAFFAR OKAN’I ANMA ETKİNLİĞİNE KATILDI

Adana'da gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için anma programı düzenlendi.

Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliğine Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz ve yönetim kurulu üyemiz Av. Nevzat Elçi ve çok sayıda meslektaşımız katıldı.

Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, burada yaptığı konuşmada, “Bizim için önemli olan Uğur Mumcu’nun hukukçu kimliğidir. Uğur Mumcu’yu halen duruşmalarda kaynak göstererek, referans gösterdiğimiz Türkiye hukuk pratiğine ilişkin çok güzel tespitler vardır.

Örneğin 1984 yılında kaleme aldığı yazısında ABD’li hukukçuya şöyle sesleniyor;

“Kara Avrupası ülkelerde suç ve ceza ilkesinde kanunulik araştırıyorsanız zahmet buyurup Türkiye’ye gelmenize gerek yoktur. Adamına göre her şey suçtur. Adamına göre hiçbir şey suç değildir. “ Maalesef günümüzde bile Türkiye hukuk pratiğinde herhangi bir ilerleme yoktur.

En ağır suçları işledikleri halde sırf birilerine yakınlıkları ve akrabalıkları nedeniyle insanlar yargılanmazken veya hak ettikleri cezaları almazken, düşüncesini açıklamaktan başka hiçbir eğilimi olmayan insanlar en ağır cezaları almaktadır. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstün olması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kendisinden 8 yıl sonra katledilen merhum Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı da rahmetle anıyorum.” dedi.

Anma Programına, Adana milletvekilleri, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından katılımcılar Uğur Mumcu’nun anısına karanfil bıraktılar.