BARO’MUZDAN DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNDE YAKA KOKARTLI VE KOKULU TAŞ'LI KUTLAMA..

08/03/2018

BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK:
“YAŞAMIN HER ALANINDA KADIN VE ERKEK EŞİTLİĞİ SAĞLANMALIDIR”

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Mahmut Esat Bozkurt Salonunda Kadın Hakları Komisyonu tarafından yapılan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü basın açıklaması öncesinde yönetim kurulu üyeleri ve kadın hakları komisyonumuzun üyeleriyle birlikte Adliye'de çalışan hakim, savcı, avukat ve personele bugünün anlam ve önemini anlatan mor renkli yaka kokartı ve kokulu taş takdim etti.

Av. Küçük, ülkemizde ve dünyada her yıl 8 Mart gününün Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlandığını, adliye içerisinde görev alan hakim, savcı, kalem personeli, avukat kadınların da toplumun önemli katmanlarından olduğunu, tüm ülkemizde ve dünyada kadınların emeklerinin karşılığını aldığı, erkeklerle her alanda eşit koşullarda yaşama hakkı kazandıkları bir dünya özlemindeyiz. Bugün hala ülkemizde kadın yönetici sayısı toplamın yüzde 26’sı oranında ve kadın yöneticilerin aldığı ücretler erkeklere göre yüzde 25 oranında ise önemli ölçüde uçurumun olduğu ortadadır. Sosyal ve toplumsal yaşamda aynı zamanda ekonomik alanda kadın ve erkek eşitliği mutlaka sağlanmalıdır” dedi.

Baro Başkanımız Av. Küçük, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk önce baro başkanlık biriminde bulunan kadın meslektaşlarına, ardından da duruşma yapan kadın hakim, savcı ve adliye personelini tek tek dolaşıp hediyeler takdim etti.

Adliyede görev yapan hakim, savcı ve kalem personeli baronun bu ince ve nazik jesti karşısında teşekkürlerini sundular.