Baro Meclis toplantısı

19/12/2013
Baro Meclis toplantısı
Baro Meclis toplantısı Baro Tesisleri'nde yapıldı. Baro Meclis Başkanı Av. Mutlu Tuncel'in başkanlığında gerçekleşen toplantıda baro meclis üyeleri ile mesleki sorunlar tartışıldı. Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, yönetim kurulu çalışmaları, baro faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Av. Çıtırık, özetle: 30 Aralık 2013 tarihinde Yeni Adliye Sarayı'nın ihalesinin yapılacağını belirtti. 21-22 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılan "Mesleki Sorunlar ve Çözüm Yolları" sempozyumunun verimli geçtiğini, tebliğ sunan meslektaşlarının görüş ve önerilerinin kitap haline getirildiğini vurguladı. Av. Çıtırık, meslektaşlarının eleştirileri ve çözüme yönelik önerilerini yetkili merciilere ilettiğini ifade etti. Baro'ya, meslektaşlarının adliye binalarına ulaşımlarını sağlamak için yeni bir araç alımı için de girişimlerde bulunulduğu kaydetti. Van'daki depremzedeler için Mersin ve Gaziantep Baro Başkanlarının da katkılarıyla "Kimsesizlerin Sesi Olalım" kampanyası başlattıklarını, soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren yurttaşlarımıza uygun eşyaları göndereceklerini aktardı. Av. Çıtırık, savunmanın yargılandığı, savunmanın şekli unsur olarak görüldüğü, yok sayıldığı bu dönemde, 24-25-26 Aralık 2013 tarihinde İstanbul Silivri Cezaevi Yerleşkesi'nde 9'u tutuklu 22 meslektaşımızın yargılanma sürecinde Adana Baro Başkanlığı olarak yaklaşık 185 meslektaşımızın vekaletname sunduğu, mesleki dayanışmanın ve Avukatlık Yasası'nın 76. ve 95. maddesinin barolara verdiği görev ve yetki doğrultusunda bu savunmalarda yer alacaklarını söyledi. Baroların yok sayılması, hakim ve savcı keyfiyetinin arttığı bu dönemde mesleki dayanışmanın önemine vurgulayan Av. Çıtırık, konuşmasını Antik dönemlerden bir düşünürün sözüyle konuşmasını bitirdi: "İyi iyi ile kavga etmez. İyi kötü ile kavga eder. Kötü kötüyle mutlaka kavga eder. Bazen iyi insanların tek şansı vardır, kötülerin arasındaki kavgadır" TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yurdagül Gündoğan da, mesleğimizi doğrudan ilgilendiren çalışmalar ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Baro Genel Sekreteri Av. Veli Küçük de toplantıda söz aldı ve birlikte çalışan meslektaşlarımızın çalışma esaslarını düzenleyen "Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatlar Yönergesi" nin, bu yönergenin uygulanması ve yaygınlaştırılmasının sağlanması yönünde görüşme ve tartışılma ortamı oluşturulmasını talep etti. Bilgilendirmeler sonra toplantıya katılan avukatlar ile avukatlık mesleği sorunları ve baro faaliyetleri konusunda istişare gerçekleştirildi.