BARO GENEL SEKRETERİMİZ AV. SEMİH GÖKAYAZ VE YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ AV. MERT KUŞDEMİR ÇAĞ ÜNİVERSİTESİNDEKİ KONFERANSTA KONUŞMA YAPTILAR.

09/04/2019

Çağ Üniversitesi Genç Hukukçular Derneğinin düzenlemiş olduğu; “Hukukçunun Meslek Seçimleri” konulu konferansa Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz ile Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Mert Kuşdemir katılarak hukuk fakültesi öğrencilerine Avukatlık Uygulamaları hakkında bilgi verdiler.

Prof. Dr. İlhan Yücel Konferans Salonunda yapılan konferansın oturum başkanlığını Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Şenol Kandemir üstlendi.
Baro Genel Sekreterimiz Semih Gökayaz yaptığı konuşmada, “Avukatlığın bir onur, güven ve sorumluluk mesleği olduğunu, Avukatlık Kanunu’nun avukatı ve mesleği yücelttiğini, bizlerin de mesleki faaliyetlerimizi yürütürken kanunun bize yüklediği sorumluluğu yerine getirmekle mükellef olduklarını” anlattı.

Av. Gökayaz, devamla;

“ Ülkemizde kamu politikası açısından insan kaynaklarının kötü yönetilmektedir, dur durak bilmeden hukuk fakültesi açmak bunun en net örneklerinden biridir. Avukat sayısındaki kontrolsüz artış mesleği zehirlemekte olup hukuk fakültelerinin sayı ve kontenjanının Baroların görüş ve önerileri doğrultusunda düzenlenmesi gerekmektedir.” dedi.

Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Mert Kuşdemir, mezun olduğu okulunda meslektaş adayları ile bir araya gelmekten memnuniyetini dile getirdi ve Hukuk Fakülteleri ve öğrencileri ile İletişim Komisyonu olarak her zaman öğrencilere ve Fakültelere katkı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

İnteraktif devam eden konferansta katılımcılar soru-cevap bölümünde merak edilen konular hakkında bilgilendirildi.
Konferans sonunda Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Şenol Kandemir tarafından Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz ile Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Mert Kuşdemir teşekkür belgesi takdim edildi.