Baro'da ruhsat töreni - 25.06.2015

25/06/2015
Baro'da ruhsat töreni - 25.06.2015
Savunma mesleğinin her geçen gün sorunlarının arttığı, çalışma alanının daraltıldığı dönemde stajlarını baromuzda başarıyla tamamlayan Dilara ÖZUĞUR (Doğu Akdeniz Üniversitesi), Bala KAYADELEN (Yakın Doğu Üniversitesi), Yunus Emre TANIŞ (Çağ Üniversitesi) ve Harun KILIÇ (İzmir Üniversitesi) düzenlenen törenle meslek yemini ederek, ruhsatnamelerini teslim aldılar. "MUTLULUKLARIN PAYLAŞILDIĞI GÜN.." Mahmut Esat Bozkurt Salon'unda gerçekleşen törende konuşan Adana Barosu Başkanı Avukat Mengücek Gazi ÇITIRIK, "mutlulukların paylaşıldığı günlerden birini daha yaşıyoruz" diyerek sözlerine başladı. Av. ÇITIRIK, "Yürüdü mü ? yürümedi mi ? heyecanın yaşandığı günlerden bugün avukatlık mesleğine adım atılan günlere gelindi. Emekleriyle, onların yürüten bugünlere getiren ailelerini ve kendilerini kutluyorum. Mesleğin icra edilmesinde iki önemli esas vardır; meslek yeminine sadık kalmak ve Avukatlık Mesleğinin Kurallarına uymak. Sizlerin de bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinizden en küçük kuşku duymuyoruz" dedi "ÜLKENİN NORMALLEŞMESİ GEREKİYOR" Avukat ÇITIRIK, "25. Dönem TBMM Genel Seçimleri yapıldı. 13 yıllık siyasi iktidar döneminde ülke, demokrasi, temel hak ve özgürlükler, yargı ve mesleğimiz çok ağır yaralar aldı. Adeta tek adamlık dönemine doğru gidildiği günler yaşandı. Bizim dileğimiz hayatın normal akışına, olağanüstü süreçten normale dönmesidir. 13 yıllık süreçten farklılıklara, muhalefete tahammül edemeyen, yok sayan, birleştirmeyen ayrıştıran, ötekileştiren bir anlayıştan artık siyaset yapanlara düşen görev; uzlaşma kültürüne, farklılıkları dinleyebilmek, ülke çıkarlarını gözeterek yeni bir sayfa açmaktır. Gerilim ylerine uzlaşmaya fırsat verilmeli. Biz hukukçular olarak artık tarafsız ve bağımsız yargıyı görmek istiyoruz. Gelinen noktada hukuk devletinin de işletilerek yapanan yanına da kar bırakılmamalıdır" Törende genç meslektaşlarımıza cübbelerini ise, Av. Mengücek Gazi ÇITIRIK, Av. Veli KÜÇÜK, Av. Fikret ADAMHASAN- Av. Sabahattin GÜMÜŞ ve Av. Ertuğrul DOĞANER giydirdi.