Baro ‘da Büyük Mutluluk..

03/04/2012
Baro ‘da Büyük Mutluluk..
Baro'nun "gurur günü" Adana Barosu Sosyal Tesisleri'ndeki tenis kortunun açılışı yapıldı ve meslekte 45 yılı dolduran avukatlar "Meslekte 45 Yıl Plaketi" ile taçlandırıldı. Baro Sosyal Tesisleri'nde yapılan törende konuşan Baro Başkanı Av. Aziz Erbek, şunları söyledi: "Tesisin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen değerli üstatlarımız Necati Erdem, İsmet Altuğ, İbrahim Gazioğlu ve yönetim kurulunda görev alan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz, 2008 yılında görevi devralıp, tesisi bu hale getirmiş bulunuyoruz. Baromuza üye tüm meslektaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Onların ekonomik ve manevi desteğiyle tesisimizi Türkiye'nin örnek alınacak bir tesisi haline getirdik. Ve övünerek bunu her yerde söyleyebiliriz ki, Adana Barosu'nun tesisi başka bir baronun sahip olmadığı bir tesistir" ÜSTATLARA MESLEKTE 45 YIL PLAKETİ Erbek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün, Adana Barosu'na ve Türk hukukuna 50 yıla yakın süredir hizmet etmiş üstatlarımız aramızda. Bu üstatlarımı şahsım ve baromuz adına sonsuz şükranla kutluyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Avukatlık mesleği, tam anlamıyla bu meslektaşlarımızın hukukçu kimliğiyle yükselmiş, bugünkü aşamaya gelmiştir. Bu nedenle Adana Barosu olarak ilk defa 45'inci yıl plaketi takdim edeceğiz. Allah'tan uzun ömür, sağlık diliyorum kendilerine. Onların varlıkları bize güç veriyor. Onların hukukçu kimliğiyle, bugüne taşıdıkları hukuku ve savunma mesleğinin onurunu, şerefini, sonuna kadar kadar hiçbir şeye taviz vermeden yürüteceğiz." Baro Başkanı Av. Aziz Erbek, daha sonra meslekte 45 yılı doldurmuş avukatlar; Sadettin Tokbey, Mehmet Zahit Öztekin, Kemal Oral, Fikret Sezgin, Edip Mutlu, Fuat Sönmez, Orhan Sertdemirel, İrfan Arpaç, İsmail Ak, Necdet Çubukçu, Aydın Gültekin, Tuğrul Çelik, Bilge Çelik, M. Ruhi Polisçi, Mahmut Ünal, Lütfiye Köşker, Emine İnan, Hüseyin Erip Akay, Halil Naci Karaaslan, Sönmez Arıoğlu, Muhittin Akı, Ertuğrul Cengiz Şenel, Hülagü Balcılar, Ahmet Savcı Beyazıt, Sinan Beyazyürek, Abdurrahman Ekşi, Gülay Güven, Emin Civanoğlu, Değer Özbilge, İsmet Ak, Osman Yücel, Özen Çubukçu, Can Nadir Nadirler, Hasan Nazlı, Fetve Yazıcıoğlu, Özdemir Akı, Rasime Eşelioğlu, Güngör Doğan, Üzeyir Ergun Akçalı, Serant Gülşen, M. Çetin Berköz, Emine Yıldız Bağatur, Muzaffer Küçük, Ayla Bener ve Ferhat Aksoy'a plaketlerini, TBB kaşkolunu ve çiçeklerini takdim etti. Etkinlikte, Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Sabri Beytorun, Hakim Murat Demirel, DHMİ Müdürü Ahmet Bülbül, DOHAYKO Genel Sekreteri Nesri Çıtırık ile çok sayıda davetli ve avukatlar hazır bulundu.