BARO BAŞKANIMIZ, YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ, MERKEZ VE KOMİSYON BAŞKANLARIMIZ MUHTARLARLA BULUŞTU

22/01/2022

BARO BAŞKANIMIZ Av. SEMİH GÖKAYAZ;
"AVUKATLAR OLARAK HAK ARAYIŞINDA, YURTTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Adana Barosu Başkanlığı’nın, Seyhan Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği "İnsan Hakları Farkındalık Çalışmaları" toplantısının ilki Seyhan İlçesi muhtarlarıyla yapıldı.

Toplantıya; Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. İlker Güzel, Av. Neval Yurtdaş, TBB Delegemiz Av. Sinem Tanrısınatapan, İnsan Hakları Merkezi Başkanımız Av. İlhan Öngör, Adli Yardım Komisyonu Başkanımız Av. Orhan Bozkurt, Engelli Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Özlem Kara, Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcımız Av. Ayça Kara Sığırcı, Kadın Hakları Merkezi Üyemiz Av. Neisa Ece Ertem, Seyhan İlçe Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Sema Turan Yapıcı , Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Osman Kaya ile muhtarlar katıldı.

Şirin Park Otel'de gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Baro ve avukatlar olarak; mağdur kadın, çocuk ve ekonomik gücü olmayan yurttaşların hak arayışında her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Hukuki yardıma ihtiyaç duyan ve avukat tutmaya maddi imkanı yeterli olmayan yurttaşlar için Adli Yardım kapsamını genişlettiklerini, Seyhan Belediyesi ile 5 Aralık 2017 tarihinde imzalanan protokolle yaşama geçirilen “Engelli Hakları Birimi”nin faaliyetlerinden bahsetti.

AMACIMIZ; HUKUKİ DESTEĞİMİZİ, HAK ARAYAN YURTTAŞLARIMIZA ULAŞTIRMAKTIR.

Av. Gökayaz, muhtarların toplumun en önemli temsilcileri olduklarını hatırlatarak, "Kadın cinayetlerinin her geçen gün artmasından büyük hicap duyuyorum. Baro olarak bu konuda seferberlik başlattık. Sizlerden ricam; bu şiddeti hep birlikte sonlandıralım. Amacımız, hukuki desteğimizi sizlerin de desteğiyle hak arayan yurttaşlarımıza ulaştırmaktır.” dedi.

Konuşmanın ardından, Baromuzun insan hakları, kadın hakları ve çocuk hakları merkezleri ile mülteci, adli yardım ve engelli hakları komisyonları olarak Adana ilinde dezavantajlı ve mağdur yurttaşlara yönelik adalete erişim konusunda muhtarlar bilgilendirildi.

İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. İlhan Öngör, “Özellikle mağdurların adalete erişim konusunda sorunların var olduğunun farkındayız. Bu sorunların çözümleri için etkili yol ve yöntemleri tespit ve çözüm üretmek bir araya geldik. Yurttaşlarımızın adalete erişimi ile insan hakları ihlallerini en aza indirme gayret ve çabası içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.
Engelli Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Özlem Kara engelli bireylerin hak zedelenmesine uğradığında hukuki mevzuat zorunluluğu olmadan meslektaşlarının yanlarında olduğunu vurguladı.

İnsan Hakları Merkezi Üyesi Av. Mustafa Çinkılıç, Baro, avukatların özlük hakları yanında aynı zamanda asli görevlerinden biri de hukukun üstünlüğü ve insan haklarını savunmak ve geliştirmek olduğuna dikkat çekti.

Adli Yardım ve Mülteci Hakları Komisyonu adına konuşma yapan Adli Yardım Komisyon Başkanı Av. Orhan Bozkurt, Adli yardımın ne olduğu, hangi davalarda adli yardımdan avukat atamasının yapıldığı, adli yardımdan kimlerin faydalanabileceği ve sistemin ne şekilde çalıştığı konusunda muhtarlara ayrıntılı bilgi verdi.

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkan Yardımcımız Av. Ayça Kara Sığırcı, korunma ihtiyacı içerisinde olan mağdur ya da suça sürüklenen çocukların, gerek adli gerek idari gerekse sair alanlarda haklarının korunması; tüm süreçlerin çocuğun üstün yararı gözetilerek takip edilmesi noktasında hukuki destek sağladıklarını hatırlattı.

Kadın Hakları Merkezi Üyemiz Av. Neisa Ece Ertem, cinsel istismar, her türlü şiddet, kadın cinayetlerinde kadın olması nedeniyle mağduriyet yaşayan tüm yurttaşlarımıza gerek soruşturma gerek kovuşturma aşamalarında tamamen gönüllülük esasıyla hukuki destek verildiğini dile getirdi.

Toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.