BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK VE YÖNETİM KURULUMUZ KKTC BAROLAR BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

19/07/2019

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ve yönetim kurulumuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Barış Harekatının yıl dönümü nedeniyle Adaya ziyarete gelip bir dizi temaslarda bulundu

İlk ziyaret KKTC Barolar Birliği’ne yapıldı. KKTC Barolar Birliği Asbaşkan Av. Buğra Akter, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ve yönetim kurulu üyelerimiz Av. Timur Ortatepe, Av. Miyesser Erselan Önenli, Av. Furkan Kılıç, Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Mert Kuşdemir, Av. Duygu Özgüven’ i konuk etti.

KKTC Barolar Birliği Asbaşkanı Av. Buğra Akter ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Çağan Özatay ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Adada aktif 800 avukatın olmasının da fazla olduğuna dikkat çektiler.Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunların kendilerini de olumsuz etkilediğini ifade etti.

Karşılıklı görüş alışverişinde sohbet ortamındaki ziyaret esnasında Baromuzun Adli Yardım hizmetleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmada, KKTC’deki hukuki sistem ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, hukuk alanında KKTC ile ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti.

Türkiye’de yargıya güvenin ciddi ölçüde zedelendiğini belirten Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, "Avukatlık mesleğini ifa ederken; yasalardan, ülke ekonomisinden, açıklanan yargı paketlerinden ve uygulamalardan kaynaklanan sorunlar yaşamaktayız. Ayrıca, ekonomik, sosyal, sağlık, hukuk eğitimi sorunlarının yanı sıra bürokrasiden, hâkim-savcı keyfiyetinden kaynaklanan bir yığın olumsuzlukları da görmekteyiz. Üzülerek belirtmek gerekirse; mesleki sorunların her geçen gün artarak büyüdüğü bir dönemden geçilmektedir. Yıllardır çözülemeyen ve üzerine ciddi bir şekilde gidilmeyen bu sorunları yaşayan meslek grubu olarak çözüm bekliyoruz”diye konuştu.

Av. Küçük, siyasi iktidarın yargıda kadrolaşmasının, avukatlar, tabipler, akademisyenler, gazeteciler, milletvekilleri ve toplumun aydın, farklı ses ve muhalif kimlikler yargı aracı kılınarak soruşturmalara, gözaltı ve tutuklamalara maruz kalmasının üzücü olduğunu kaydetti.

Ziyaret anısına Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, KKTC Barolar Birliği Asbaşkanı Av. Buğra Akter’e özel tasarım bir tabak takdim etti.

Bu arada Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 5 Ocak Kutuluş Kupası Spor Oyunlarına davet etti.