BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK’ÜN MODERATÖRLÜĞÜNDE “EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİNDE; ÖRGÜTLENMEDEKİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” FORUMU YAPILDI. “ÖRGÜTLÜ BİR HALKI HİÇBİR KUVVET YENEMEZ”

20/04/2019
BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK’ÜN MODERATÖRLÜĞÜNDE “EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİNDE; ÖRGÜTLENMEDEKİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” FORUMU YAPILDI.  “ÖRGÜTLÜ BİR HALKI HİÇBİR KUVVET YENEMEZ”

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ün moderatörlüğünde TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TTB Merkez Konsey Başkanı Dr. Sinan Adıyaman’ın konuşmacı olarak katıldığı “Emek-Meslek Örgütlerinde Örgütlenmedeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri” Forumu Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde yapıldı.

Foruma, CHP Adana Milletvekilleri Milletvekilleri Burhanettin Bulut, Müzeyyen Şevkin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş ile meslektaşlarımız ve çok sayıda davetli katıldı.

Forumun açılış konuşmasını TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Erol Salman yaptı.

Ardından konuşan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, işçi sınıfının, emekçilerin halkın tüm kazanımlarını ortadan kaldıran bir sürecin sonunda artık yeni bir dönemin içerisinde olunduğuna dikkat çekti.
Akay, 12 Eylül döneminden örnekler verdi.

Daha sonra foruma geçildi. Forumun moderatörlüğünü Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük yaptı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, hain silahlı saldırıda 4 Mehmetçiğimizin şehit olmasından, 6 askerimizin de yaralanmasından ötürü duyduğu üzüntüyü ifade ederek sözlerine başladı.

Terör unsurlarının son bulmasını istediklerini belirten Başkanımız Av. Veli Küçük, “Salonumuz çok güzel. Adana’mızda baharın güzel görüntülerinin farklılaşmasıyla birlikte Mart’ın sonunun bahar olduğunu hep birlikte gördük.” şeklinde konuştu.

KATILIMCILARI 35 KİŞİNİN YARGILANACAĞI DURUŞMAYA ÇAĞIRDI.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 22 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 10.00’da Adana Adliyesi 22.Asliye Ceza Mahkemesinde Baromuz mensubu ve KESK’e bağlı Adana Şubesinin avukatı ilken gözaltına alınan ve gözaltındayken insan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle ters kelepçeyi reddettiği için darp edilen ve hastaneye götürülmeyen Av. Tugay Bek için 17.12. 2019 tarihinde yapılan basın açıklamasına katılan ve aralarında meslektaşlarımızın da bulunduğu 35 kişinin yargılamasının yapılacağını bildirdi ve o duruşmada herkesi hukuksuzluğa karşı durmaya çağırdı.

Ayrıca bu yılın Aralık ayında Adalet Nöbeti’nin Adana’da yapılacağını duyurdu ve katılımcıları bu etkinliğe davet etti.

İstanbul 4. İdare Mahkemesinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB veri tabanı kayıtlarının kopyalanmasına yönelik işlemi ile ilgili olarak "yürütmeyi durdurma" kararı verilmesini de eleştirdi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Siyasi iktidarın kendisi gibi düşünmeyen, yandaş yapamadığı, eksenine alamadığı, sendikaları, meslek örgütlerini yargıyı da aracı kılarak baskı ve zulüm uygulamaları ile hedef almıştır. Bunun birçok örneğini gördük. Cumhurbaşkanı’nın Türkiye Barolar Birliği, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği üzerinden, “isimlerinin önündeki ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ kelimesini kaldıracağız” şeklinde hedef alan sözlerini hatırlatarak devam etti.

Türk Tabipleri Merkez Konseyi Başkanı ve üyeleri ‘savaş bir halk sağlığı sorunudur” sözlerinden dolayı hala yargılanmaktadır. Daha önceki duruşmada savunma yaparken de ifade etmiştim. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “Savaş zaruret olmadıkça cinayettir” sözlerini hatırlattım.

Sonrasında “biz daha milliyiz, daha yerliyiz”, “Suriye’den bomba atılacaksa ilk biz ölelim, şehit olalım” gibi kabul edemeyeceğimiz yaklaşımlar da oldu.

Türkiye’nin birçok yerinden Türk Tabipleri Konsey üyeleri gözaltına alınarak adeta terörist muamelesi gördüler.

Bu davanın üçüncü duruşması da 3 Mayıs 2019 günü saat 09.15’te Ankara’da yapılacaktır. Biz Barolar ve toplumun tüm hassasiyet sahibi kesimleri olarak orada olacağız. Mesleki dayanışmayı bu davada da ortaya koymalıyız. Sadece meslek odaları değil, yereldeki odalar da, barolar da hedef alındık. Benim de hakkımda da 5 soruşturma ve bir dava var. Benden önceki Baro Başkanımız Av. Mengücek Gazi Çıtırık hakkında da bir ruhsat törenindeki sözlerinden dolayı “terör örgütü propagandası” yapmaktan ötürü dava açıldı. Bu davanın dramatik yanı hangi terör örgütü üyesi olduğu dahi belirtilmemişti.” şeklinde konuştu.

“ÖRGÜTLÜ BİR HALKI HİÇBİR KUVVET YENEMEZ”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, OHAL ve KHK’lar sürecinde memurların, akademisyenlerin, yargı mensuplarının, aktivistlerin, özel sektörde çalışanların yaşadığı haksızlıklara da değinerek, ülkemizin ilerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde çok büyük maddi kayıplara uğrayacağını, bunun ötesinde insanların intiharlara sürüklenmesinin daha acı olduğuna dikkat çekti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “İnsanların çalışma hakkı elinden alındı, açlığa mahkûm edildi. Hiçbir soruşturma, kovuşturma yapılmadan insanların çalışma hakları elinden alındı. Çalışma insan hakkıdır, kimsenin elinden alınamaz.

Aynı şekilde haksızlığa uğramış gazeteciler, siyasetçiler için de adalet istemek zorundayız. Bu formun güzel bir sloganı var; örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez.
Bunu sağlamalıyız. Moralsizliğe asla kapılmamalıyız, sendikal örgütlenmenin zayıf olması en önemli sorunumuz, bunu değiştirmek için kolları sıvamalıyız, her işyerinde sendika örgütlemeliyiz. Ama barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşama irademiz de her platformda ortaya koymalıyız.
Aydınlık, güneşli güzel günlere ulaşacağımıza inancım tamdır”

Sunumların tamamlanmasından sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Konuşmacılar, katılımcılara merak ettikleri konularda açıklamalar yaptılar ve sorulan soruları yanıtladılar.

Forum, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ün teşekkür konuşmasıyla sona erdi.