BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK, POLİS TEŞKİLATIMIZIN 174. KURULUŞ YILI TÖRENLERİNE KATILDI.

10/04/2019

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Polis Teşkilatımızın 174. Kuruluş Yılı nedeniyle hazırlanan Polis Haftası programında yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine katıldı.

Atatürk Parkında yapılan törenlere katılan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş şahsında tüm Polis Teşkilatının bu anlamlı ve önemli gününü kutladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, burada yaptığı açıklamada;

10 Nisan 1845 tarihinin Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir tarih olduğunu belirtti ve bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilatın; 10 Nisan 1845'ten itibaren polis adı altında hayata geçtiğini ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Baro Başkanımız açıklamasını şöyle sürdürdü;

“174 yıl önce, yurttaşlarımızın esenliği ve güvenliğini sağlamak amacıyla kurulan Polis Teşkilatımız, kamu düzeninin sağlanması, huzur ve barış ortamına hizmet etmektedir.

Geçirdiğimiz zor günlerde fedakârca mücadele eden, vatanımızın ve ulusumuzun güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin daha da çok çalışan, bu görev bilinciyle hareket eden tüm Polislerimizin Polis Haftası kutlu olsun.
Hukuka olan güvenin sarsılması aslında polise olan güvenin sarsılmasıdır. Bir toplumda yargıya olan güven artıyorsa polise ve tüm kolluk güçlerine de güven de artıyor demektir. Ancak yargıya olan güven azalıyorsa yine buna bağlı olarak polis de artık emniyetin ve güvenin değil korku ve endişenin kaynağı haline geliyor demektir.

Polis, huzurun, hukukun, adaletin ve güvenin tesis edilmesine hizmet eder. Bu duygu ve düşüncelerle; Polis Teşkilatımızın, Polis Haftasını ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, görevi başında şehit düşen; aramızdan ayrılan güvenlik mensuplarımıza rahmet, gazi olanlara ve görevleri başında olan personele sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz.”

Protokol üyeleri geçit töreninde motorize ekipleri selamlayarak, tören son sona erdi.