BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK; “HUKUK VE ADALET YOKTU; İNSANLIK VE VİCDAN DA KAYBOLDU”

31/01/2019
BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;  “HUKUK VE ADALET YOKTU; İNSANLIK VE VİCDAN DA KAYBOLDU”

GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR.

BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;
“HUKUK VE ADALET YOKTU; İNSANLIK VE VİCDAN DA KAYBOLDU”

Baromuzda her hafta geleneksel hale gelen ruhsat töreninde bugün 9 genç meslektaşımız ruhsatlarını alarak avukatlık mesleğine adım attılar.

Yönetim kurulu üyelerimiz, genç meslektaşlarımızın aileleri ile yakınları Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonumuzu doldurdu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, törenin açılış konuşmasında gündeme ilişkin görüş ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Ülkemizde yaşanan güncel hukuki olaylara dair olumsuzlukları dile getirdi.

Adana Barosunun kuruluşundan bugüne geçen 96 yıllık süreçte her daim sosyal ve toplumsal olaylara duyarlılığını anlatırken, genç meslektaşlarından da avukatlığın sadece dosya kapakları arasında, adliye koridorlarında yapılacak meslek olarak görülmemesi gerektiğine ve mesleğin hassasiyetleri olduğunu ortaya koydu.

“HUKUKUN VE ADALETİN OLMADIĞI YERDE İNSANLIK VE VİCDAN DA KAYBOLDU”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 27 Ocak 2019 Pazar günü Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı meslektaşımız Av. Selçuk Kozağaçlı’nın babası Ayhan Kozağaçlı’nın cenazesine jandarmaya kollarından bağlı kelepçeli götürülmesini, ‘insanlık ve vicdan anlayışını bir kenara bırakılması’ olarak niteleyerek, “Her insanın en doğal hakkı olan babasıyla vedalaşmasını bile zulme çevirenlere buradan sesleniyorum: Bu manzara asla kabul edilemez, vicdansızlıktır.
Hukukun ve adaletin olmadığı yerde ne yazık ki vicdan da kayboldu. Bu karanlık günlerin ülkemizde son bulmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Av. Küçük, güzel ülkemizde 20 meslektaşının mesleğini ifa etmekten ötürü halen tutuklularının devam etmesinden, tahliye edilip 12 saat sonra hafta sonu tekrar tutuklanmalarından, dosyanın son duruşmasında mahkeme heyetinin savunma hakkını kısıtlaması ve yaptığı garip uygulamalardan duyduğu endişeyi de belirtti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi imzacılarından ve halen tutuklu olan Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Esengül Ayyıldız’ın bugün görülen duruşmasına katıldığını da konuşmasında ifade ederek, “Terör örgütü propagandası suçlanmaları absürt ve asla kabul edilebilir değil. Ancak ben ülkemizde bağımsız yargıçların olduğuna inancımı korumaktayım” dedi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ün konuşmasının ardından genç meslektaşlarımız toplu halde yemin ederek avukat oldular.

Törenle genç meslektaşlarımız; Fatma Yılmaz, İmren Atalay, Melike Kütük, Müge Çakır Korkut, Kadir Kaya, Raziye Gizem Burgu, Reha Kemal Durmuşcan, Bayram Sülün ve Güllü Demiroğlu ruhsatlarını alırken ailelerine, büro avukatlarına, baro başkanı ve yönetimine de ayrıca teşekkürlerini sundular.

Genç meslektaşlarımıza; Av. Tuğba Akkoca, Av. İbrahim Uyanık, Av. Mehmet Can, Av. Muammer Yılancıoğlu, Av. Efe Eskiyörük, Av. Timur Ortatepe, Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Adil Paşa ve Av. Yusuf Karacan cübbelerini giydirdiler.