BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK, EV HAPSİNDEKİ AV.SERTUĞ SÜRENOĞLU’NU İSTANBUL’DA ZİYARET ETTİ.

16/05/2019

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay ve Amasya Baro Başkanı Av. Melik Derindere ile birlikte Çırağan Sarayı önündeki yolun kapatılmasına tepki gösterdiği için, Cumhurbaşkanının korumaları tarafından işkenceye maruz bırakılan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla ev hapsinde tutulan avukat Sertuğ Sürenoğlu’nu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Meslektaşımız Av. Sürenoğlu, konuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sadece “Bir düğün için mi” dediği ve korumaların iddia ettiği gibi Cumhurbaşkanına yönelik bir hakareti olmadığını bu yöndeki itirazının İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildiğini ifade etti.

“İLERİ DEMOKRASİ! VE YARGI UTANCI”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sanık konumuna getirilerek mesleki ve akademik çalışmaları engellenen Av.Sertuğ Sürenoğlu’nun yanında olduklarını belirterek, “Bugün ev hapsinde meslektaşımla birlikteydik. Görüntülere ilişkin bilirkişi raporu ile durum netleşmesine rağmen meslektaşımızın yaşadıkları trajikomiktir. Bu durum; ileri demokrasi ve yargının utancıdır. Tüm haksızlıklar sona erinceye kadar hak, hukuk ve adalet mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, pırıl pırıl, aydın kişilikli, nezaket abidesi, doktoralı bir meslektaşına kolluk güçleri tarafından yapılan bu davranışın cezasız kalmaması gerektiğini ancak, yavuz hırsız ev sahibini kovar kabilinden meslektaşının cezalandırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ortaya çıkan görüntüleri de dikkate alarak meslektaşımız Av. Sürenoğlu hakkında uygulanan ev hapsi kararının kaldırılmasına karar verdi.

Gerekçede, uygulanan adli kontrolün süresi ve kapsamı, Av. Sürenoğlu’nun avukatının verdiği dilekçe, video çözümüne ilişkin uzman raporu, dosyaya sunulan bilirkişi raporu ile tüm delillerin toplanmış olması gösterildi.