BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK ANTALYA’DA YAPILAN ADALET NÖBETİNE KATILDI.

27/01/2020
BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK ANTALYA’DA YAPILAN ADALET NÖBETİNE KATILDI.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde başlayan, daha sonra sırasıyla Bursa, İzmir, Ankara, Hatay, İstanbul, Van, Kocaeli, Artvin, Diyarbakır ve son olarak Baromuz evsahipliğinde devam ettirilen Adalet Nöbeti, bu ay Antalya Barosu ev sahipliğinde yapıldı.

Antalya Adliyesi önündeki nöbette katledilmesinin yıldönümünde Gazeteci Uğur Mumcu ile faili meçhul cinayetlerle yaşamını yitirenlerin anıldığı eylemde “Savunmaya özgürlük” pankartı açılıp, katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile tutuklu bulunan ÇHD Genel Başkanı Avukatı Selçuk Kozağaçlı ve avukatların resimleri taşındı.

Araştırmacı, Yazar ve usta gazeteci Uğur Mumcu başta olmak üzere, alçakça katledilen akademisyenler, avukatlar, aydınlar, gazeteciler, sanatçılar ve yazarlar için adalet isteğinin ön plana çıkarıldığı Adalet Nöbeti’ne CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, CHP eski milletvekilleri Tuncay Ercenk ve Gürkut Acar ile Antalya Barosu Başkanı Av. Polat Balkan ile İstanbul Av. Mehmet Durakoğlu, İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Yalova Barosu Başkanı Av. Fedaiyi Doğruyol, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Candemir, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez ile çok sayıda ilin baro yönetim kurulu üyeleri ve meslektaşlarımız katıldı.

Baro başkan ve yöneticileri tek tek söz alarak görüş ve düşüncelerini paylaştı. Adalet Nöbeti, yaklaşık 1, 5 saat sürdü.

Antalya Barosu Başkanı Av. Polat Balkan, Adalet Nöbeti'nin, 85 hafta boyunca İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde düzenlendikten sonra da tutulduğunu kaydetti. 2020 yılının ilk Adalet Nöbeti'nin Antalya'da düzenlendiğini anımsattı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, burana yaptığı konuşmada; “Atatürkçü aydın bir araştırmacı gazeteci ve yazar olarak aydınlık Türkiye Cumhuriyeti için karanlığa karşı mücadele veren, olayların üzerine cesaretle giden, karanlık odaklarca suikasta uğrayan hukukçu kimliği de olan Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyorum. Medyanın yeniden özgür olacağı aydınlık, güneşli günlere olan inancımı yineliyorum.” dedi.

Katılımcılar daha sonra Türkan Şoray Kültür Merkezi Kültür Salonu'nda 'Uğur Mumcu Özel Ödülü' törenine katıldılar.

2007 yılından bu yana her yıl verilen Uğur Mumcu Özel Ödülü'nün 2019 yılı için hukukçu gazeteciler Av. Akın Atalay, Av. Bülent Utku ve Av. Mustafa Kemal Güngör’e verildi.