BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK ANKARA’DA ADALET BAKANLIĞI YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ.

16/10/2019

YENİ ADLİYE BİNASININ HAZİRAN 2020’DE FAALİYETE GEÇMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR.

Uzun süredir inşaatı devam eden ve 8 aydır tamamen durmuş vaziyetteki yeni Adliye Binasının bir an evvel bitirilmesi için yetkililerle görüşmek üzere Adalet Bakanlığına giden Adana Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK ve Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin GÜMÜŞ Adalet Bakanlığı Destek Hizmet Daire Başkanı Erdal DEMİR’i makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Adalet Bakanlığı Destek Hizmet Daire Başkanı Erdal DEMİR, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Demir, mevcut yüklenici ile sözleşmenin bu ay biteceğini, davet usulü işin başka bir firmaya verileceğini, kalan işlerin bu firma tarafından en kısa sürede bitirilerek en geç Mayıs veya Haziran 2020’de Yeni Adana Adliye Binasının faaliyete geçeceğini söyledi.

Yeni Adliye Binasında Baromuza tahsisi yapılan alanların çok az olduğu, avukat oda sayısının artırılması, meslektaşlarımıza otopark tahsis edilmesi istendi.

Öte yandan Adana Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK ve Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin GÜMÜŞ, projesi çizim aşamasındaki Baromuza ait hizmet binasıyla ilgili Türkiye Barolar Birliğinde İnşaat Daire Başkanı İrfan Öztürk ve Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin ile görüşerek sürecin bir an evvel hızlandırılarak inşaatın başlanmasının faaliyete geçen Bölge Adliye Mahkemeleri nedeni ile daha da zorunlu hale geldiğini belirttiler.